Kom godt igang med drone
Droner
Det at forevige sine oplevelser på og ved vandet og efterfølgende dele dem til familien og omverdenen, har i de senere år taget fart og mulighederne for lave flotte billeder og film ved hjælp af droner er en af de muligheder, der giver fantastiske muligheder for småbådsejere til at filme sine oplevelser. I en række artikler vil vi se nærmere på droner og føre dig igennem dette univers med vores egne erfaringer – afprøvet og testet i den “virkelige småbådsverden”.
Der er efterhånden et større udvalg af droner på markedet og vi prioriterer at den skal være stabil og kunne bære et 4K kamera, da vi ved at muligheder for at beskære og zoome ind under redigeringen stiller store krav til kameraets kvalitet
Den største udfordring – det våde element
Vi taler med flere der har haft droner og det bliver hurtigt meget klart at det våde element IKKE spiller så godt sammen med droner generelt. Er man i en båd er især landingen af dronen en udfordring og med droner i 15.000 kroners-klassen er dette noget, der skal tages seriøst og det var præcist dette der er årsagen til at vi valgte Swellpro’s Splash Drone 3+, der er en drone der kan tåle vand.

Swellpro Splashdrone 3+ – vandtæt og testet
Vandtæt – vandtæt – vandtæt er vores absolutte krav til dronen og vi bliver helt rolig, når vi gennemgår specifikationerne, da Splash Drone 3+ er vandtæt i klassificering IP67 (neddykket til 1 meter i 30 min. uden at der må trænge vand ind) og ikke nok med det, så trykprøver de dronerne i produktionen for at forbrugerne kan føle sig helt trygge – og det kan vi godt lide. Den vandtætte konstruktion giver også mulighed for at flyve når det regner – hvilket også giver fantastiske optagelser.

Kamera i topkvalitet
Kameraets specifikationer anser vi som værende en ligeså vigtig ting som det et at dronen er stabil, så optagelserne ikke bliver rystede. Derfor er Splash Drones kamera-montering (Gimbal-mount) ophængt i 4 gummiophæng, der sammen med den stabiliserede flyvning giver gode optagelser. Kameraet kan desuden styres op/ned og højre/venstre via fjernbetjeningen, hvor det gøres meget kontrolleret ved hjælp af to “styrehjul”, der sidder fint placeret ved højre og venstre pegefinger. Det betyder også at du ikke behøver flyve så præcist, da du derved kan nøjes med at bevæge kameraet i stedet for.

Husk dronetegn
Før du går igang med at flyve med dronen er det vigtigt at sætte sig ind i hvordan dronen virker og vi finder hurtigt ud af at et dronetegn skal være på plads, men til gengæld tager det bare 10 minutter at få dette ved at logge ind med sit NemId og tage en lille test, som er nogle få spørgsmål primært om, hvor du må flyve med din drone.
Første flyvetur og andre tips i flere artikler
Se mere i de næste artikler, hvor vi giver tips og tricks til den første flyvetur og hvordan du sikrer dig gode optagelser
Du kan se mere om Splash Drone på deres hjemmeside her
Pingback: Spry - vandtæt drone