Husk Solbrillerne ! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Husk Solbrillerne !

Den milde forårssol er ikke så mild endda. Først i maj er den faktisk lige så kraftig som i begyndelsen af august – og vi er styrtet ud for at nyde lidt af forårsvarmen og det flotte lys. Men har du siddet i en båd gennem en hel dag med skarpt solskin, er der statsmands-garanti for en regulær hovedpine – og udover den beskyttende faktor, tillægger du så solbrillernes forbedrede muligheder for at spotte den næste fisk – så har du allerede nu fanget pointen med denne artikel: HUSK SOLBRILLERNE !

En rigtig god måde at huske solbrillerne, er at have dem med som fast inventar i fiske- eller bådtasken – en anden måde er at vælge et par solbriller, der både kan bruges i bilen og i båden.

Et solidt etui beskytter dine solbriller i den tætpakkede fiske- eller bådtaske.

En anden finte er at du som oftest drager afsted til fiskevandet i de tidlige … og mørke morgentimer, hvor tankerne er fokuseret på morgenkaffe, isætning af båden eller blot hvordan at den næste PR skal overlistes. Først en håndfuld timer senere, vil ærgrelsen over at glemt solbrillerne indfinde sig i takt med de sammenknebne øjne og den begyndende hovedpine.

DU KAN IKKE SE ELLER MÆRKE UV

UV er ikke lyset fra solen, du kan se eller varmen, du kan mærke. UV er derimod usynlige, skadelige stråler, der trænger ind i hud og øjne, hvis du ikke er beskyttet af solcreme og solbriller med UV-filter.

Der findes et utal af solbriller på markedet og i alverdens prisklasser – vi har placeret solbrille-udgiften under både marineelektronik og endegrej så vi har fokuseret på at finde solbriller til den “almindelige” pengepung, dvs. i prisklassen 500-1000 pr. par. I de store webshops herhjemme, er vi faldet over Leech-brandet som er funderet i det svenske og fordi at kvalitet og pris har et fundet et fornuftigt match.

LÆS OGSÅ:
Bomber til stor-makreller
Leech Arctic Solbrille er en typisk brille, der kan anvendes til helt almindeligt brug samt når du er afsted i båden. ICE ICE BABY!
Vælg selv… der er noget for enhver smag. Her blot vist et uddrag fra Leech-udvalget

Pas på solen netop nu – det er dog hverken, fordi solen nu er ekstra stærk, eller fordi det beskyttende ozonlag er særligt tyndt. – det er simpelthen, fordi vi er godt vinterblege og generelt opfører os mere ufornuftigt i forårssolen end senere på året.

Leech Arctic Solbrille Copper

En model som vi bruger en del er Leech Arctic Solbrille fordi at den har:

  • Patenterede spejlpolarizerede Premium+ linser.
  • Anti-rids linser, en ekstra coating på både begge sider af glasset
  • Anti-refleks coating – (Anti-Glare) som er fantastisk til lystfiskeren, det tager blændingen fra solens stråler
  • Ultraviolet behandling UV400 – Beskytter mod UVA, UVB og UVC 100%
  • Der medfølger etui og microfiber klud. Beskytter din solbrille i tasken og den medfølgende klud er fin fordi at vi (naturligvis) altid glemmer en klud som vi kan pudse brillerne i
Pas på dine øjne ! en bidende forårssol kan ødelægge fiskedagen hvis solbrillerne ligger på køkkenbordet derhjemme.
Har du elektronik i båden, så hvis din forhandler har marineelektronik i butikken, så husk at teste solbrillerne inden du forlader butikken

Vælg den rigtige farve

Smag og temperament er to væsentlige faktorer, når man skal vælges farve. Men det er også vigtigt at tage udgangspunkt i dit behov – solbrilleglas findes i nemlig i mange forskellige farver og filtrerer lyset forskelligt.

Kobber:
Dette er den mest allround glastype, man kan bruge. De er både gode til overskyet og solrigt vejr.

Grøn
Et godt allround glas, der absorberer det blå lys, reducerer blænding samtidig med, at det bevarer farvebalancen. Det forbedrer kontrastevnen.

Grå
En neutral farve, der er god til de fleste formål, fordi den bevarer farveforskellene. Verden bliver lidt mere grå at se på men dette er den bedste farve til solrigt vejr (f.eks. tropisk fiskeri).

Gul
Giver god kontrast under dårlige lysforhold i tøge og snevejr. De gule glas er bedst i mørkt og gråt vejr. De fremhæver objekter i selv lav belysning.

Rosa og let rødlige glas
Giver endnu skarpere kontrast under dårlige lysforhold i tøge og snevejr sammenlignet med den gule linse.

LÆS OGSÅ:
Slowhand... knæk sandart-koden

Leech solbriller findes hos de førende grejforhandlere herhjemme f.eks. hos Effektlageret eller Fluer.dk eller Korsholm

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.