HOOK2 fra Lowrance – nemmere bliver det ikke - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

HOOK2 fra Lowrance – nemmere bliver det ikke

Et af de sikre emner i de mange facebook-grupper er valget af marineelektronik – ikke bare mærket, men også hvilken model, der skal vælges indenfor det foretrukne mærke. For mange er multiinstrumentet bare noget, der virker og hvor POWER knappen er synonym på den mest benyttede knap. TÆND > SEJL > SLUK drukner tit i endeløse tekniske definitioner og stillingtagen til behovet om 5-10 år. Men der er godt nyt, for denne tendens er vist gået op for Navicos produktfolk (Navico producerer Lowrance, Simrad og B&G) for ikke blot har de med lanceringen af HOOK2 gjort mange ting mere simple, men også bragt selv større skærme ned i et pris niveau, hvor en skærm på 9″ og 12″ ikke længere fordrer belåning af friværdien i parcelhuset.

DSC08310
Hook2 er et oplagt valg til gedderæseren eller hvis du skal ud i foreningsbåden
DSC08246.jpg
Hook2 kan bruges som standalone eller som her, hvor den supplerer en ekkolods-nabo og giver dig et endnu større overblik

 

Lowrance-Hook2-Family-Shot_21248.jpg

HOOK2 serien giver masser af instrument for pengene – 7 tommer instrument for afrundet 5300,- og 9 tommer for under 6000,-  > tiden hvor store skærme kostede en månedsløn er ovre !

Vi har skrabet i overfladen på HOOK2 for at se hvad det kan og positionerer det i forhold til de andre modeller i Lowrances program.

Som du sikkert ved, så består Lowrances produkthieraki af 3 produktlinjer:

  • HDS > HighEnd med mange udvidelsesmuligheder
  • EliteTI > Enkelte udvidelsesmuligheder
  • Hook2 > Entrylevel

Komplet pakke med hæktransducer
Lowrance HOOK2 kan fås typisk med enten en Splitshot (basic 2D med 200 kHz / high chirp inkl. downscan) eller en Tripleshot transducer, hvor den afgørelse forskel er sidescan ja eller nej. Skal du have sidescan, så napper du en Tripleshot-transducer. Transducervalget giver mulighed for en “kegle”, der tegner med en 42 graders spredningsvinkel, hvilket gør dem ganske velegnede til det opsøgende fiskeri.

LÆS OGSÅ:
Lillebælt leverer havørreder i øjeblikket - se hvor der fanges fisk.
Lowrance-HOOK2-TripleShot-Transducer---PLUG-BLOWOUT-11-17.jpg_21502
Lowrances Tripleshot-transducer er en alt-i-en transducer hvor du både får 2D Chirp, Downscan og Sidescan. 
Screenshot_2017-11-19_11.41.38.png
Her er et skud fra Storebælt hvor vi i 8 m/s tester Hook2 evner til at tegne småtorsk

I denne del af beskrivelsen vil magasinerne typisk “forkæle” dig med en stribe tekniske fakta om instrumentet, men vi vil blot gengive at den indbyggede antenne sikrer at du ser din båd glide trinløst henover skærmen, hukommelsen er så rigelig – du kan gemme 3.000 waypoint, 100 ruter/100 waypoints pr. rute og 100 slæbespor med op til 10.000 punkter pr. spor.

Nedenfor ser du en række produktfotos:

Lowrance HOOK2-9 product rear facing 8-17_20836
Glem alt om masser af udvidelsesvalg, der skal tages – der er 2 stik bagi > een push connector til strøm og en til transduceren. Keep It Simple….
Lowrance HOOK2-9 SplitShot HDI product front facing renders 8-17_20799
Større skærme giver mulighed for at have alle informationer på skærmen – her er et 9″ instrument vist med både Chirp og downscan samt søkort.

Lowrance HOOK2-9 TripleShot product front facing renders 8-17_20800Lowrance HOOK2-12 TripleShot product front facing renders 8-17_20790

HOOK2 er i modsætning til Elite TI og HDS udelukkende baseret på knap-betjening og er du vant til at bruge touch, så er der naturligvis noget tilvænning men instrumentet lander forventeligt hos lystfiskere, der ikke har et instrument eller har et ældre af slagsen – og så er der betydeligt forbedringer i vente for knap-betjeningen er ganske intuitiv.

I modsætning til den gamle HOOK-model er HOOK2-skærmene er alle widescreen

hook2.jpg
Oversigt over alle HOOK2-modellerne

 

 

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.