Slowhand… knæk sandart-koden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Slowhand… knæk sandart-koden

Sandart er for mange en ganske vanskelig fisk at fange og selv med alle gode råd gennemlæst og alt grej toptrimmet, kan det være en frustrerende oplevelse at være på sandart-tur. Vi hjælper lidt på vej med et par gode fif og i særdeleshed en gennemgang af en særdeles effektiv teknik “Long Line Jigging” der på mange dage er virkelig effektiv og fint udkonkurrerer almindeligt verticalfiskeri.
LÆS OGSÅ:
Gode råd til sandart-fiskeriet
BRUG VINDEN SOM HJÆLPER – mange lader sig lokke af de vindtomme partier af søen og udover at det skaber trængsel på fiskepladsen, så er det mange dage, også en helt sikker opskrift på en nul-tur
Dette er en let måde at søge efter fisk og i kombination med softbaits udstyret med til tider, tung belastning helt op til 25g-35g, der kastes i drivretningen får du lange kast og derved en stor aktionsradius. Det er klart at hvis du er ude i 6 m/s eller værre, så kan det være nødvendigt med en form for dæmpning af drivhastighed enten via et drivanker, et almindeligt anker der ikke foldes ud eller ved hjælp af elmotoren.
abe94c_b658414818d84b88a4ba70ff33341abf-mv2_d_2151_2076_s_2.jpg
BAM! Endnu en sandart har mærket opskriften ! Læg mærke til det relative tunge jighoved. Long line jigging med en stille hånd, kræver fuldstændig kontrol og kontakt med bunden og det kan mange gange være ensbetydende med tunge jighoveder end det kendes fra vertical-fiskeriet.
 
DSC05894
Gode softbaits til Long line jigging er Quantums Q-Paddler, der er i gode aborre- og sandartstørrelser på 10-12-15 cm i 12 forskelige farver, er et ganske godt valg til fiskeriet. Bemærk at der ikke er stingers monteret – Long Line Jigging udført på  den rigtige måde, giver ikke de velkendte smånap kendt fra vertikal fiskeriet, men gerne gode kontante hug, der ikke fordrer stingerkrog.
Resten af grejet er spinnegrej – vælg et godt hjul i størrelse 1500/2500 med en tynd kvalitets fletline tykkelse 0,10 millimeter. Stangen ynder vi at holde lidt til den korte side, 6-7 fod men med en kastevægt, der kan håndtere medium-svære jighoveder
DSC07043.jpg
En næsten nybarberet forfatter med fisk og grej til long line jigging
Ellers er kunsten at finde nogle interessante områder at fiske i, og et vigtigt instrument i den henseende er dine øjne: kig efter forskelle i vandoverfladen, vind og strøm skaber på forskellige dybder ganske forskellige forhold, og mange gange kan du spotte interessante hotspots ved at kigge på forskelle i vandets bevægelser. Vi kigger altid efter overgangen mellem stille og urolige partier – det er gerne her at fødefisk bliver tumlet rundt, og udgør et let bytte for en rovfisk på lur.
LÆS OGSÅ:
Den helt rigtige stang til predator-fiskeriet
Er du ikke trænet som naturindianer, så søg hjælp i marine-elektronikken både på søkort og ekkolodsiden, kan du maksimere muligheden for fangster.
Spændingen stiger – i en byge af agnfisk gemmer 2 predatorer sig…. den målrettede jigging skal nu stå sig prøve, når jiggen bryder overfladen på vej mod dybet.
abe94c_5dcbc0c9e12e4927afb9f1c27a15ed2d-mv2 (1)
Med et bundhårdhedskort fra C-MAP Genesis har du det perfekte overblik – jo rødere jo hårdere bund. Hårdere bund er sandart-terræn, da det er her at reden med æg gennem sommeren har befundet sig. Det er hannerne der har vogtet æggene, og de er fortsat meget aggressive overfor alt der kommer indenfor intimsfæren – også din agn…..
abe94c_8e096c264c894f9ab9047cafd46b8335-mv2-1.jpg
C_MAP Genesis er en online service, der giver dig mulighed for at skabe dine egne kort over dine hotspots – derudover kan du dele dine optagelser med andre, det såkaldte Social Map hvor de mange danske brugere af Lowrance, Simrad og B&G i fællesskab danner og deler dybdekort. Servicen er helt gratis at bruge – læs mere om C-Map Genesis her – Vil l du oprette en konto, gøres det her
C-MAP Genesis´ Social Map – her kan du hente gratis dybdekort
abe94c_fbc9a3ff1c4644f18087ede17ad6bef7-mv2
Er du entusiast, kan du gå et niveau op og så får du de helt unikke muligheder, hvor du får bundhårdhed og vegetationslag med i servicen – og så kan du i den grad målrette dit fiskeri, for tænk på at du nu kan blæse direkte hen til dit hårde spot eller opsøge ukendte områder med samme karakteristika som dit favoritsted. På alle måder effektivt og nyskabende.
LÆS OGSÅ:
Softbaits til alle situationer

 

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.