Cowboy-tricks til trolling

Advarsel: Har du først prøvet at fighte laks, så er du smittet! I sæsonen vil du konstant spejde efter den næste gunstige vejrudsigt og udenfor sæsonen vil du ustandselig fintune båd og udstyr samtidigt med at du plejer trolling-abstinenserne på alverdens it-platforme.

MEN – nogle prøver det og opnår ikke umiddelbart fangster – andre vil gerne prøve det og selvom vi på redaktionen langtfra er eksperter, deler vi gerne ud af erfaringerne og så kan eksperterne tilføje derudover.

Vores erfaringsbase er grundet i en 3-4 års aktiv trolling, først i åben styrepultsbåd og sidenhen i vores efterfølgende båd, en Ryds 600 – og vores motivation til denne artikel er drevet af en ambition om at flere kan prøve – og lykkes med trolling. Og JA! vi kommer også med eksperternes “hemmelige” tips og giver masser af gode fif til valg af grej, blink med mere.

Cowboy-trick #1: Læg et ambitionsniveau og plan fra starten – en fuldtrimmet trollingbåd er en nærmest endeløs række af komponenter, som alt efter pengepung nemt kan stige til vejrs. Hellere en ældre velfungerende båd, mindre grej, god motor og godt sikkerhedsudstyr end et skinnende skønmaleri.  Vurder den samlede ekvipage i sin helhed dvs. bådvægt, motor, trailer og bil skal passe sammen.

Cowboy-trick #2: Find et område, som du vil koncentrere dig om og benyt dette område så du kommer til at kende det godt fremfor at høvle rundt uden en plan. Det er meget givtigt at notere vind-, strøm-, saltindhold på de dage hvor du er ude – pludseligt en dag, vil du se et mønster og derigennem kunne maksimere dit fiskeri. Opsøg småbådsklubberne – der er masser, der gerne vil hjælpe dig igang.

LÆS OGSÅ:
Nye trollingstænger og hjul fra Rhino

Cowboy-trick #3: Find din hastighed – og det er IKKE den samme hastighed hver gang, glem alt om altid at sejle med den samme hastighed. Farten i båden har eet – og kun eet formål, nemlig at få dine agn til at gå ordentligt.  Husk at tage højde for strøm – for det kan snildt være at båden går 1,8 knob men pga. strøm vil agnen påvirkes med 2,6 knob og derved måske gå rigtigt. Sammensæt dine agn så de alle går godt ved den hastighed, som du så sejler.

Cowboy-trick #4: Find strømmen – vær på udkig efter strømskel og strømhvirvler da disse har en tendens til at stimle fødeemner sammen og her kan laksene med mindst muligt indsats skabe det størst mulige energioverskud.

Cowboy-trick #5: Vejen til laksen går gennem dens mave – farvandenes ædelmetal er ikke på badeferie, så led efter silde- og tobisstimerne. Bliv ikke fortvivlet hvis du ikke ser store bananer på dit ekkolod – det er føden du skal være på udkig efter og vær tro på din taktik og fisk konsekvent i området med fødefisk. Da laksene også har hugperioder, kan du eventuelt forlade området for at vende tilbage senere på dagen

DSC_0003-2.jpg
Trolling er ikke kun for 7 meter både – er vejret rigtigt, kan du snildt nyde frokosten i styrepultjollen samtidigt med at du holder øje med stængerne
abe94c_85494109605249c196d43effe1342a02-mv2
Har du heldet – og kompetencerne med dig, kan du ende som Marcus Petterson her – der fik en flot 20 kilos i sidste sæson – ovenikøbet som en del af et 4-dobbelt hug. Læs historien her: https://smaabaadsnyt.dk/2017/05/19/4-dobbelt-hug-laks-paa-20-kg/

Husker du?

Selvom du måske allerede HAR fanget en laks, så husker du med garanti din allerførste laks – vi har været en tur i arkivet og fundet vores egen Per Kreuz´ allerførste laks – se det er vist fiskeglæde…..

 

 

Der er masser af andre gode fif – og dem drysser vi ud i vores trollingtema, der løber henover de næste måneder, men vi håber at vi med ovenstående har givet dig fornyet tro på den næste laks eller lyst til at afprøve trollingfiskeriet.

LÆS OGSÅ:
Trolling-tips fra eksperterne og mere læsestof

Knæk & Bræk!

2 thoughts on “Cowboy-tricks til trolling

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.