Fremragende laksefiskeri netop nu - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Fremragende laksefiskeri netop nu

Det er ved at være tiden hvor lakse-abstinenser så småt begynder at indfinde sig. For mange af os har laksegrejet ligget på hylden i over et halvt år, men der er gode nyheder derude, for der er fint med laks allerede.

I vores store lakse-tema her på Smaabaadsnyt.nyt er vi glade for at vi har fået nogle af Skandinaviens bedste lakse-fiskere til at dele ud af tips og tricks og netop fra Kim Finne, Eastside Trolling og Johan Abelsson, der samstemmende henleder til den korte sommer som årsagen til det fremragende laksefiskeri allerede. Vandet er dejligt koldt allerede – ved Bornholm meldes om vandtemperatur på 10,7 grader i overflade-vandet og 6-8 grader 100 fod nede.

Læs om smaabaadsnyts store trolling-tema her

Den korte sommer betyder nok at laksefiskeriet begynder tidligt i år

Skærmbillede 2017-10-29 kl. 10.37.06

Kim Finne fik 2 fine fisk på 110-130 fod, begge taget på blink på østsiden af Bornholm. Kim fisker virkeligt meget og følg med på http://www.eastsidetrolling.dk hvor der er masser af fine turmeldinger, billeder og videoer.

Kim tager mange fine videoer – mange lægges op på facebook: Kig med her

 

Simrishamn

Det dårlige vejr om sommeren har lagt grunden til et fint efterårsfiskeri med mange vestlige vinde, hvilket giver koldt vand allerede lige uden for Simrishamn. Det er + 5-7 C grader ned på omkring 20-30 meter dybt, og der er masser af laks, da laks typisk bliver i området hvis de er kommet i stort antal.

Johan beretter om at der er faste laksekontakter på næsten hver tur og har været der siden august, hvilket kan tyde på at der er masser af laks i området. Ligeledes er der sædvanligvis også fine “bifangster” af havørreder og regnbuer. Efterårsfiskeriet i Simrishamn er det bedste i 3 sæsoner, ikke bare antalsmæssigt men også størrelsesmæssigt da fiskene er udsædvanlig grove med masser af fisk omkring 10 kg og også fisk på 12-13 kg.

LÆS OGSÅ:
Styr på blinkene - Rhino Pro Stow Box

De fleste fisk tages på 60-90 fod på Flasher og den stive eller Flasher og blæksprutte. Nogle af de store har taget Ismo Magnum eller Rhino i en dybde på 45-60 fod. To laks er taget til overfladen med sideplaner og 30-50 gram blybelastning.

Skærmbillede 2017-10-29 kl. 11.24.01
Johan Abelsson er een af Skandinaviens bedste laksefiskere

Johan beretter at når det bliver lidt koldere og vandtemperaturen falder yderligere, vil flere laks tages i overfladen især om morgenen og eftermiddagen. I midten af ​​dagen falder laksen lidt ned, og tages her typisk på riggerne.

På Johans side er der hyppige fangstmeldinger – kig med her

Skærmbillede 2017-10-29 kl. 10.35.41
En glad gast ombord på Johans båd – 13+ taget i på flasher og flue

 

Skærmbillede 2017-10-29 kl. 10.35.49
Laks på 12 kg som blev taget på flasher og flue

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.