Et uundværligt værktøj - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Et uundværligt værktøj

Godt værktøj er et must når vi er på vandet – ikke bare for at det hele spiller når fisken har hugget og skal skånsomt frigøres fra endeagnen men også fordi at vi idag producerer en lang række specialforfang til lige netop det fiskeri, som bedrives denne dag.

Har du først prøvet at bøvle med en dybtkroget gedde, fortvivlet ledet efter en kniv til at skære et tykt forfang over eller stået med iskolde fingre og forsøgt at tviste en splitring med fingrene…. så ved du hvad det vil sige IKKE at have værktøjet i orden! En god tang er uundværlig både for at være effektiv når du er på vandet og specielt af hensyn til ordentlig håndtering af fiskene.

Vi har haft fornøjelsen af at teste Preys tænger, der alle er kendetegnet ved en lav egenvægt grundet valg af bomstærkt fly-aluminium.

Sortimentet har en stor spændvidde fra den lille lomme tang på blot 60 gram til den store heavy duty offshore tang.

DSC03527

Vi testede Prey Sortimentet sammen med andre tænger og Prey sortimentet er alsidigt og rummer (fra venstre mod højre)

 
PREY OFFSHORE PLIER er en kraftig tang beregnet for havfiskeri. Kraftig splitring-åbner og udskiftelig tungsten linecutter. Gummibelagt håndtag sikrer et sikkert greb.

Heavy-Duty Titanium Fishing Plier (ej Prey) er en offshore tang i kraftig titanium coated rustfrit stål med tungsten linecutter. Gummibelagt greb.

Prey Mini – vejer blot 60 gram og kan medbringes overalt. Stærk sin størrelse til trods. Mini splitring-åbner.

Prey Multi Plier Blue – en alsidig tang til alle former for fiskeri. Splitring-åbner og tungsten linecutter. Gummibelagt greb.

LÆS OGSÅ:
Rhino agn til Nord-Norges predatorer

PREY HOOK OUT PLIER – en perfekt saltvandsbestandig krogløser til større fisk. Pistolgreb og tungsten linecutter.

 

DSC03523

Tængerne leveres i std. nylon skede med wire og karabin, så den kan bæres i bæltet.

Herhjemme distribueres Prey tængerne af 2biz, som er kendt for at have virkelig stærke brands bl.a. er det 2Biz, der sørger for at de danske lystfiskere kan få glæde af de stærke Owner-kroge. Hos 2biz finder du bl.a. den dynamiske duo Frank Lethan og Joe Onsberg Christiansen. Joe er kendt af mange som værende en dygtig havørredfisker men også een af pionererne udi det svære multefiskeri.

Flere af de danske webshops har Prey tængerne i sortiment – spørg din lokale grejshop hvis du er i tvivl om modeller og anvendelse.

DSC03507

Modellen med springringstangen med den skubbende effekt kendes kun fra få af de virkelig high-end producenter (eks. Japanske Owner), men som har været meget vanskelig at få fat i herhjemme gennem en del år.

De fleste splitrings-tænger fungerer desuden også som både flad-, gribe- og bidetang, hvilket gør dem til et suverænt allround værktøj ved takelbinding samt afkrogninger af fisk, hvor krogen sidder yderligt.

DSC03534
Prey Multi Plier Blue – en alsidig tang til alle former for fiskeri.  Her hjælper den til en hurtig afkrogning af fin havørred.
DSC03577
Vær ikke bange for store tænger – selv off shore tængerne klarer en ørred på målet fint

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.