Vorupør-pram – en solid vestjyde - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Vorupør-pram – en solid vestjyde

I vores præsentation af både og bådteams forlader vi for en kort stund tungt elektroniklastede og folieindpakkede trollingraketter – vi er nemlig blevet en smule kulturelle og bevæger os nu vestpå, nærmere betegnet mod den lille by Vorupør, hvor noget så smukt som en Vorupør-pram er at finde.
 
Lars Møller Jensen har indsendt billeder af fiskebåden, der kan klare lidt af hvert og som blev bygget i 1984 af Aron og hans barnebarn.
Prammen er på alle områder præcist ligesom vi kender vestjyderne: Stærk som vestenvinden med det klinkbyggede skrog i lærk på eg, står den med sit enorme spring klar til at stævne ud gennem brændingen sommer og vinter, næsten uanset vejrforhold.
Glem alt om polstrede plastsæder med gasfjedrede konsoller, på Vorupør-prammen er der ingen krummelurer og fine fornemmelser og cockpit og styrehus kan du glemme alt om, da man ligeså godt kan få lidt frisk vind i håret, når man stævner ud, ligesom nymodens materialer som glasfiber er noget ”skralderværk der alligevel ik’ ka’ holde”.
Lars har dog en lille overdækning foran – vi tror mest det er beregnet til, hvis der engang imellem er ”noget kvindfolk med ude” 🙂
 
Vorupør-prammen er bygget af gode solide råvarer af folk med stolte traditioner, der ved hvad det kræver at færdes i Nordsøen ………..jovist kræver det en smule vedligeholdelse det bette skrov, men til gengæld er det stærkt og kan holde til at blive trukket op og ned af stranden igen og igen.
 
Lars Møller Jensen bruger sin pram til lystfiskeri og til at sætte et par garn engang imellem og som i kan se på billederne, så bliver der også puslet lidt om det bette skiv ”og det er ikke så ringe endda”
 
 

LÆS OGSÅ:
Sådan startede Småbådsgruppen

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.