Let efterårsrengøring af båden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Let efterårsrengøring af båden

Efteråret er foran os og det er en god periode til at rengøre og klargøre båden med en grundig rengøring. Perioden er god at gøre dette i, fordi vejr- og lysforholdene stadig er optimale og gør det behageligt at udføre.

Vi giver her, med de professionelle eksperter fra Tec7, gode tips og råd til hvordan du på en let og enkel måde efterårs-rengører båden med et godt resultat, der vil efterlade din båd skinnende ren.

Fjerne snavs og begroninger

Uanset om båden ligger i fast havn eller på en landevejstrailer, er den udsat for at der kan opstå aflejringer og begroninger på især vandrette flader. Fjernelse af disse begroninger klares lettest med HP Clean, der er både effektiv og yderst let at bruge.

HP Clean findes i større dunke eller i en mindre sprayflaske. Har du en større båd anbefales 5 eller 25 liters dunke, der sikrer at du kan rengøre hele arealet. Har du en mindre båd eller ønsker du bare at have HP Clean “lige ved hånden”, er den mindre sprayflaske en god løsning, som også sikrer at du får fjernet snavset, inden det gror fast.

Tec7 HP clean båd
HP Clean i den handy sprayflaske er ideel til den hurtige og lette spotrengøring

HP Clean fra Tec7 er effektiv overfor en lang række af naturlige begroninger, der kan forekomme og som ofte rammer hvide glasfiberbåde, hvor fordampningen fra overfladen sker langsommere og derved giver gode betingelser for blandt andet algevækst. HP Clean er biologisk nedbrydelig, ugiftigt, helt fri for syrer og kan opløses helt i vand.

Tec7 HP clean båd
HP Clean er fremstillet til let rengøring af båden – sprøjt på, lad virke og skyl af

Påfør HP Clean – lad virke og skyl af

Det er let at fjerne snavset på båden og få et godt resultat med HP Clean. Fremgangsmåden er enkel for at få et godt resultat:

  • Påfør HP Clean i en mængde, der er nok til at opløse snavset
  • Gnide det godt ind i overfladen – eventuelt med et stivere børste hvis overfladen er nubret, eller hvis det er på et skridsikkert dæk
  • Lad gerne HP Clean virke i 5 minutter inden du skyller efter
  • Tør efter med en tør klud
  • Hvis overfladen er stærkt angrebet af snavs, kan det være en god ide at gøre brug af en højtryksrenser eller eventuelt en stiv børste
Tec7 HP clean båd
HP Clean virker også fortrinligt på EVA teak. Brug eventuelt en børste til at løfte snavset op fra den nubrede overflade

Vanskelig snavs

Igennem sæsonen kan der opstå særlig vanskelige pletter eller snavs der er særlig umulig at fjerne fra overfladen. Multiclean fra Tec7 er et godt bud på et produkt, der kan fjerne disse genstridige pletter. Fjernelse af genstridige pletter på porøse overflader kan især være et problem og her udmærker Multiclean sig ved at være skummende og derved lettere trænger helt ned i overfladen med en særlig evne til at løfte snavset fri, så det bliver helt rent.

Multiclean udmærker sig desuden til at fjerne klister fra gamle klistermærker som bådnavne eller uheldigt påsatte havnemærkater. Brug også Multiclean, hvis du har behov for at affedte et område inden maling eller fugning, hvor det vil maksimere vedhæftningsevnen.

Tec7 Multiclean båd
Multiclean kan anvendes på de fleste overflader – også på lakerede både

Multiclean er skånsom mod de fleste overflader og kan således anvendes på både glasfiberbåde og lakerede overflader, som man ofte ser på aluminiumsbåde. Multiclean indeholder ingen slibemidler og er således skånsom mod overfladen, hvilket er særlig praktisk på malede overflader, hvor man ikke risikerer at glansen beskadiges under rengøringen. Multiclean leveres i en praktisk spraydåse, der giver en god fordeling af rensemidlet på overfladen, hvor skummet giver et visuelt overblik over fordelingen og sørger for at affedtningen fungerer effektivt.

Tec7 Multiclean båd
Multiclean er til de vanskelige områder eller til at fjerne klister fra overfladen. Fungerer også rigtig fint som affedtning før overfladen skal males

De besværlige pletter

Sorte striber, der nærmest har brændt sig fast ned i gelcoaten, kan være yderst vanskelige at fjerne. Hvis man vil undgå at slibe/polere det væk, kan man anvende TEC7 Remove All, der er et koncentreret rengøringsmiddel, der fjerner de mest genstridige pletter på båden som maling, rester fra fugemasse og steder, hvor fiskeblod er trukket ned i overfladen. TEC7 Remove All påføres det angrebne sted og skal virke nogle minutter for at opløse forureningen.

Tec7 Remove All
Tec7 Remove All er god at have i baghånden når der skal fjernes pletter der har brændt sig ned i overfladen
Tec7 logo

LÆS OGSÅ:
Mercury lancerer ny 450 HK motor

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.