Se den svenske gigant-gedde på 137 cm! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Se den svenske gigant-gedde på 137 cm!

Jagten på en drøm

I 15 år har svenske Sebastian Andersson søgt efter den ultimative fangst. Under en kold trollingtur tilbage i marts 2022 blev drømmen til virkelighed, og drømmen om en gedde på 18 kilo blev langt overskredet. Dette er historien om en unormalt stor gedde – en gedde, der måske kunne være blevet en ny svensk rekord. Læs om Sveriges måske største gedde.

60 fisketure pr. forår

Det kommer ikke af sig selv – og derfor har Sebastian mere end 60 fisketure hvert forår efter de store geddemadammer – og efter mere end 15 års jagt, vil der være forbrugt utallige timer ombord i gedderæseren i jagt på drømmefisken. Denne marts-dag er ikke anderledes end alle de foregående – båden stævner ud i den nordlige del af Vättern og Sebastian ved at søen huser store fisk… rigtigt store fisk….. I Sverige berettes der omtrentligt om en gedde over 18 kilo hver 3-4 år, og Sebastian har ingen anelse om at han senere på dagen, har fanget en potentiel svensk rekord.

Se hvor tung fisken er i dette lille film-klip

Agnen

Store agn – store fisk. Derfor rigges dørgerigget til med en forholdsvis stor hvid Wolfcreek Monster Curly, der er hele 55 cm lang. Agnen giver en kraftig silhouet og er virkelig bevægelig selv ved lave hastigheder.

Sebastian Andersson med sin kæmpe gedde.
Sebastian Anderssons gedde målte 137 centimeter og var 70 cm i omkreds – en hurtig genudsætning betød at gedden ikke bliver anerkendt som ny svensk rekord
Sebastian Anderssons gedde målte 137 centimeter og var 70 cm i omkreds – en hurtig genudsætning betød at gedden ikke bliver anerkendt som ny svensk rekord

Ikke en svensk rekord

Sebastian vurderede at han ikke ville udsætte fisken for unødig last og genudsatte den inden at han sejlede mod land eller at vidner nåede frem og ombord i båden vejede han den gigantiske gedde hurtigt og vægten svingede mellem 21,2 – 23 kilo. Netop dette forhold gør at fisken ikke kan blive anderkendt som svensk rekord, men alligevel være et referencepunkt for mange predatorfiskere.

Den gældende svenske rekordgedde – Fredrik Johanssons flotte gedde fra 2016 på hele 21,07 kilo

LÆS OGSÅ:
Sikke en nytårsfisk... Lange på 31,8 kg!