Rhino DX 68V – elmotor med Vario-power - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Rhino DX 68V – elmotor med Vario-power

Elmotor – en klar vinder på vandet

Elmotor til jollen, gummibåden eller gedderaceren er et must, når man skal på vandet på søerne eller ved landets kyster. Vi har taget et kig på en af Rhino’s mest kraftfulde 12V modeller.

I mange af landets søer er det ikke tilladt at sejle med benzinmotorer og i de fleste lystbådehavne er elmotoren blevet mere og mere populær, da den sejler helt lydløst gennem vandet, uden at genere havnegæster med støj og røg fra benzinmotoren. En Elmotor er ikke blot rar at have når man skal på fisketur, men den har også flere andre fordele:

  • støjsvag
  • Ingen generende os og røg
  • Ingen udgifter til periodisk service
  • Minimalt vedligehold
  • Kan anvendes på mange forskellige bådtyper og med højt eller lavt agterspejl
  • Kan betjenes med meget lidt instruktion af for eksempel børn og unge

Rhino DX68V – del af en helt ny serie

Rhino DX-V er den nye generation af elmotorer, der er kombineret med PWM-teknologi som giver mere effekt ved et lavere strømforbrug. Resultatet er en kraftig elektrisk påhængsmotor med en effekt på op til 68 lbs tryk ved en spænding på 12V. Serien indeholder flere modeller med forskellige styrker tilpasset den aktuelle bådstørrelse og ønske om skaftlængde og performance:

  • DX 35V DATA: vægt 6,8 kg, 12V, Skaftlængde 79 cm, rustfri stål skaft, bådvægt max. 1.100 kg, 35 lbs ved 390W
  • DX 55V DATA: vægt 10 kg, 12V, Skaftlængde 79 cm, rustfri stål skaft, bådvægt max. 1.800 kg, 55 lbs ved 600W
  • DX 55V DATA: vægt 10 kg, 12V, Skaftlængde 91 cm, rustfri stål skaft, bådvægt max. 1.800 kg, 55 lbs ved 600W
  • DX 68V DATA: vægt 10 kg, 12V, Skaftlængde 79 cm, rustfri stål skaft, bådvægt max. 2.200 kg, 68 lbs ved 600W

12 V power med fordele

Rhino DX68V anvender bare et batteri og præsterer alligevel et imponerende tryk på 68 pund som er nok til at drive en båd frem på op til 2.200 kg. under rolige vindforhold. At elmotoren anvender 12V betyder også at du kan nøjes med at anvende et enkelt batteri i båden, hvilket ofte vil resultere i en længere levetid på batterierne, da man undgår “uligevægthed” som kan ske, når man anvender to batterier koblet i serie på 24V modeller.

Vario Speed giver præcis justering

Rhino 68V er udstyret med det helt nye Vario Speed, der anvndes til at justere hastigheden kontinuerligt frem eller tilbage. Mange konventionelle elmotorer har et “hak”-baseret speedersystem, der gør det svært at få en nøjagtig justering af hastighederne. Med Vario Speed opnår du den hastighed du ønsker med millimeterpræcis kontrol af hastigheden på båden og mulighed for en glidende bevægelse igennem vandet. Det betyder også, at du blandt andet kan præsentere din agn med lige præcis den hastighed du vil når du fisker og derved maksimerer dine muligheder for fangst.

Vario Speed funktionen giver mulighed for ultrapræcis præsentation af agn – for eksempel ved vinterfiskeri efter gedder. Håndtaget kan trækkes ud/frem til den ønskede længde

Proppet med nye funktioner

Rhino’s nye serie af elmotorer er fyldt med nye funktioner, der giver masser af glæde på vandet. Blandt andet finder du på undersiden af DX elmotorerne et USB stik der kan anvendes til at oplade din telefon, kamera eller andre enheder, når du er langt væk fra en stikkontakt. Stikket er placeret på undersiden af DX68V og er yderligere beskyttet af en gummikappe.

Rhino DX68V er desuden udstyret med et display, der giver god info om batteriets tilstand og motorens ydelse. Batterimeteret er mere præcist end man ser på de fleste elmotorer på markedet og du kan derfor følge med i dit forbrug igennem hele dagen.

Skaftet kan justeres til den ønskede længde. En smart detalje når du sejler ind på lavt vand
Tiltfunktionen kan justeres i 7 trin og kan gå helt op til vandret som er fin at anvende ved transport
Rhino DX68V har masser af power og anvender bare et 12V batteri
Tiltfunktionen betjenes fra toppen af beslaget med en rustfri udløser

Mange justeringsmuligheder

Rhino DX68V kan justeres på flere måder, så den kan tilpasses til netop anvendelse på din båd. Skaftet kan således justeres til den ønskede længde alt efter bådens agterspejlshøjde, så du sikrer dig at propellen har det rigtige grip i vandet uanset om du sejler med en gummibåd eller en nyere glasfiberjolle. Justeringen anvendes også, hvis du skal sejle på lavt vand og ønsker at undgå at propellen rammer ned i bunden. Justeringsmulighederne udmærker sig ved at være akkompagneret af et skaft i rustfrit stål som ikke ruster ved anvendelse. Tiltfunktionen kan løfte elmotoren ud fra agterspejlet i flere trin og med en udløser der er placeret let tilgængeligt på indersiden.

Mulighed for reservedele

Rhino har elmotorer der dækker alle behov for bådejerne og de udmærker sig også ved at have et stort reservedelsprogram tilgængeligt for både frontmonterede og hækmonterede elmotorer. Det betyder, at du har mulighed for at udskifte propel, plast- eller elektronik-dele, selvom din elmotor er flere år gammel og på den måde kan du gavne både miljø og have en fornuftig økonomi.

Rhino elmotorer dækker ethvert behov til bådejerne

Du finder mere information om Rhino’s elmotorer på deres hjemmeside her

LÆS OGSÅ:
Ny intelligent downrigger fra Cannon