Hjul og stang til havørredfiskeriet - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Hjul og stang til havørredfiskeriet

Tyske Rhino er kendt for at levere en god kvalitet til prisen og det holder helt stik med deres nye serie, der henvender sig til de danske kystfiskere. Serien har fået navnet TECoast – vi har haft det med på et par ture på kysten og ser her lidt nærmere på deres hjul og den bedste stang i serien, der hedder Inshore Seatrout G1.

Stænger med fuld valuta for pengene

Inshore Seatrout G1 er to modeller der findes i 9′ og 10′ og begge med en todelt klinge. Stængerne har med en kastevægt på 8-36 gram (Haff) og 8-42 gram (Open Coast) et spænd, der passer supergodt til det danske kystfiskeri efter havørreder og uanset om du ynder at fiske efter tobisædere på de åbne kyster eller du er til det mere stille fiskeri i inderfjordene.

Lækkert tyndt korkhåndtag giver en supergod føling med klingen, hvor man mærker de mindste puf og stød fra forsigtige havørreder

Stængerne har fået navnene “Open Coast” og “Haff” og har følgende data:

  • SIC-øjer med keramisk foring
  • Fuji hjulholder i trælook og integreret i håndtaget
  • Ergonomisk håndtag helt i kork
  • Stangvægt på henholdsvis 166 og 185 gram

Lækker hjulholder fra Fuji

Begge modeller er udstyret med en særdeles lækker hjulholder fra verdenskendte Fuji. Hjulholderen er udført i ægte træ der passer godt til stangens design og den er helt integreret i håndtaget, så man er sikret en god føling med klingen og samtidigt et godt greb i hjulet, så man fornemmer man går med en samlet enhed.

Håndtaget er helt i kork med en blød finish, der gør at man let kan kaste dagen lang med en god følelse af kontrol. Korkhåndtaget er især en fordel om vinteren, hvor det er varmere at holde på end kunststofmaterialer som EVA og lignende. Man føler en god integration til hjulholderen, hvor korkhåndtaget er slebet i en facon der møder denne på en god måde. Designdetaljerne med hjulholderen i træ og med træindlægget tæt på bundduppen, giver et eksklusivt look og da træet er med individuel struktur giver det en god fornemmelse af at man adskiller sig fra andre stænger på markedet.

Hjulholderen fra Seaguide er i en lækker træfarve og på en god måde integreret som en del af håndtaget

9 fods version

Den 9 fods version er en ægte allrounder og vi syntes den egner sig bedst til fiskeri med forholdsvis lette blink på 12-15 gram, men den kan bestemt klare mere, hvis du holder af at fiske med tungere gennemløbere eller woblere.

Aktionen er helaktion og med en tilfredsstillende sensitiv spids, så du er i stand til at mærke, når havørreden puffer til blinket eller du under spinstopmanøvrer skal opretholde en god kontakt med blinket.

10 fods version

Versionen i 10 fod vælger du hvis du holder meget af bombarda-fiskeriet eller ønsker at have en længere rækkevidde ved at anvende tungere blink – for eksempel på de mere åbne kyster med dybt vand inden for rækkevidde, hvor det handler om at nå ud til de populære sildeædere eller ørreder der jager tobisstimerne.

Eksklusiv indpakning

Med stangen følger der et lækkert og ekslusivt stangrør med som er fint at have til beskyttelse af stangen, når den ikke er i brug, ved transport i bilen eller hvis man skal gå langt langs kysten med mere oppakning, hvor det så er muligt at have den over skulderen, så man har begge hænder frie og ikke risikerer at knække stangen, hvis man for eksempel skulle risikere at falde.

Klingen er af HSX70 Graphite og er super sensitiv. Lakeringer og detaljer fremstår knivskarpt og giver stangen et ekslusivt udseende

Hjul til lange kast og god bremse

I samme serie som stængerne er der TECoast hjul. Hjulene findes i to størrelser 25 og 30. Begge er med en udveksling på 5,2:1 og de vejer henholdsvis 198 og 206 g. Hjulene er med frontbremse der er let at få fat i, selv med våde fingre og giver en god kontrol når bremsen skal indstilles både med og uden fisk. Bremsens konstruktion er med carbon-skiver, der sammen med den ultrafine justeringsmulighed giver en kontrolleret bremsning med et jævnt træk.

Om du ønsker den ene eller den anden version af hjulene er en smagssag, men vi syntes at den lille størrelse af hjulene egner sig bedst til 9 fods (Haff) versionen og at man kan anvende begge størrelser hjul, hvis du går op i 10 fods stangen (Open Coast)

TECoast hjulene er fremstillet med overdimonsioneret spole der giver lange kast og et godt lineoplæg. Den mindste version af hjulene egner sig bedst til den mindste af Rhino’s to havørredstænger

8 kuglelejer og multilayer coating

TECoast hjulene er bygget til saltvandsfiskeri og en overfladebehandlet med en særlig multi-layer coating, der modvirker korrosion fra det aggressive og saltholdige miljø. Hjulene har desuden 8 kuglelejer, der giver en bedre holdbarhed og sikrer en stiv konstruktion med komponenter, der ikke giver sig under brug.

Spole og antitwist bøjlekonstruktion er designet til brug med fletline med en langsom oscillation, der giver et glimrende lineoplæg og sikrer at risikoen for irriterende løkkeknuder minimeres mest muligt. Letvægtsrotoren er elektronisk afbalanceret, hvilket især mærkes under hurtig indspinning, hvor man også får glæde af det gode greb der er i håndtaget.

To størrelser

Som nævnt kan den mindste version af hjulet fint anvendes til 9 fods havørredstænger, men da hjulet har en fin overfladebehandling med en god saltvandsbeskyttelse er det bestemt også et hjul, der egner sig fint til mange forskellige former for fiskeri fra småbåden. Især størrelse 30 vil mange finde er perfekt til det lidt tungere fiskeri efter fladfisk eller kastefiskeri efter kysttorsk. Hjulet i størrelse 25 egner sig fint til det yderst effektive havørredfiskeriet tæt på kysten fra drivende eller opankret båd eller makrelfiskeri med flåd.

TECoast hjulet findes i to størrelser – tilpasset fint til det meste danske havørredfiskeri

Hjulene holder 290m 0,15 i størrelse 25 og 270m 0,21 i str 30 så du kommer nok ikke til at mangle line, selvom du skulle være så heldig at få den helt store på.

Klar i butikkerne

TECoast hjulene og de lækre Inshore stænger er klar hos de førende forhandlere – se en komplet liste af forhandlerne HER

TECoast er klar hos de førende grejshops så du kan få dig et lækkert hjul til sæsonen for alvor starter

LÆS OGSÅ:
Når en ørred er på menuen

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.