2 x PR fra Hobie-kajakken - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

2 x PR fra Hobie-kajakken

Flotte gedde-madammer til Frederik Josefsen

Redaktionen har modtaget nedenstående fiskerapport fra Frederik Josefsen, der er kendt som en af vores dygtige predatorfiskere og udover de flotte fangster, så vidner beretningen også om hvor langt at man som fisker kan nå, ved at kombinere ihærdighed med høje ambitioner. Fiskene er desuden resultatet af den store agilitet som Hobie-kajakkerne giver lystfiskerne og så de effektive agn fra High5-lures – hvor den seneste baby i sortimentet “Luckie” allerede har flere store fisk på samvittigheden.

Beretningen

Jeg har i slut februar og her i marts, frem til fredningen intensiveret mit fiskeri, så meget som overhovedet muligt. Det har foregået hovedsagligt i min Hobie Pro Angler 360, hvor jeg har kastefisket på lavt vand omkring byttestimer jeg har lokaliseret med sidescan på min Garmin echomap UHD. Jeg har i 2022 fisket 7 vande, som jeg aldrig har fisket før. Siden jeg flyttede til Jylland i sommers, har jeg haft en mission om at lære så mange vande at kende, så hurtigt som muligt.

Det er blevet til flere rigtigt fine fisk, med et par tykke metersfisk imellem her i månederne frem til fredningen.

Lørdag tog jeg så ud i kajakken, i et for mig forholdvist ukendt vand, i håbet om at jeg endelig ville få den helt store.

Dagen startede ud med en 8,6 kilo tung 104cm gedde og så var humøret højt. Jeg ledte og ledte efter den store stime brasner og jeg fandt dem endeligt senere på dagen. Allerede i 2. kast får jeg et tungt hug og jeg ser fisken forholdsvis hurtigt. – Den her må jeg ikke miste. 

Jeg får fisken nettet og nu skal jeg finde ind til nogle siv, så jeg kan måle og veje ordentligt, samt få taget nogle gode billeder, selvom jeg er alene. Det var svært, men det gik. 

Jeg kunne konstatere at min PR var slået med dette 12,2 kilo tunge og 119cm lange pragteksemplar. Den blev kastefisket med en Shad18 Twister fra High5Lures. Jeg var helt ekstatisk.

2 dage senere, mandag d.14/3 – Sidste dag inden fredningen fik jeg så lige presset en kort tur ind i programmet. 

Fiskeriet var svært og jeg fangede kun en enkelt lille fisk, indtil jeg ud af det blå, får et rigtig tungt hug.

Jeg kan slet ikke få fisken til overfladen og den tager det ene udløb efter det andet.

Da den langt om længe er træt, får jeg nettet fisken og jeg kan ikke tro mine egne øjne. Dét der kunne godt være en ny pr igen. 

Ind til sivene endnu engang og køre samme procedure som med den første. 

Vægten er helt oppe og kysse 14,7 med nettet, men stabiliserer sig nogenlunde omkring 14,3 (minus det 1,4kg tunge net) 

Der ligger altså endnu en ny PR i nettet. Denne gang på den spritnye 18cm ”Luckie” fra High5Lures.

Frederik Josefsen med flot gedde på 12,2 kg
…og så lige endnu en topgedde på hele 12,9 kg, der fuldender en fuldstændig fantastisk tur. Gedden blev taget på Luckie fra High5Lures

LÆS OGSÅ:
Drømme-lange på 19,3 kg!