Torskekvote reduceres med 88% og fuldt stop for laksefiskeri i Østersøen - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Torskekvote reduceres med 88% og fuldt stop for laksefiskeri i Østersøen

Torskebestanden i den vestlige del af Østersøen er i en historisk dårlig tilstand. Det slår en ny rapport fra det internationale forskningsinstitut ICES fast. De har derfor anbefalet en markant begrænsning i fiskeriet efter torsk, der både vil få konsekvenser for erhvervs- og lystfiskeriet. I disse dage har

I de sidste 2 dage har politikerne forhandlet om kvoter i EU, pg der foreligger nu et resultat

Den nye fiskeriaftale lægger op til en reduktion på 88 procent af torskekvoten og fuldt stop for laksefiskeriet.

Det bliver dog fortsat tilladt for eksempelvis trollingfiskere at tage på havet og fiske laks. Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri til TV 2/Bornholm.

EU-Kommissionen havde lagt op til, at det skulle være tilladt at fange én laks per mand per dag, hvis blot der er tale om udsætningsfisk uden fedtfinne.

Og det er den anbefaling, ministrene har valgt at følge.

Det vil sige, at hvis man som trollingfisker lander en vild laks med fedtfinne, skal den sættes ud igen. Først når man får en finneklippet laks i båden, må man tage den med hjem.

EU kvoter i Østersøen i 2022 med særlig interesse for Danmark:

  • Torsk i den vestlige Østersø: 489 tons til bifangst (-88 pct. i forhold til 2021 og nyt at kun til bifangst, oprindeligt forslag var -92 pct.)
  • Torsk i den østlige Østersø: 595 tons til bifangst (Uændret i forhold til 2021, oprindeligt forslag uændret)
  • Rødspætte: 9.050 tons (+25 pct. i forhold til 2021, +25 pct. i forhold til oprindeligt forslag)
  • Vestsild: 788 tons til bifangst (-50 pct. i forhold til 2021 og nyt at kun til bifangst, oprindeligt forslag uændret)
  • Brisling: 251.943 tons (+13 pct. i forhold til 2021, +13 pct. i forhold til oprindeligt forslag)
  • Laks: 63.811 styk, kun til bifangst i områder, hvor Danmark fisker (-33 pct. og nyt kun til bifangst, oprindeligt forslag uændret) 
  • Lystfiskeri efter torsk i vestlige Østersø: I 2022 må der tages 1 torsk med hjem pr. dag. Kun rekreativt fiskeri efter torsk ud til seks sømil grænsen i område 24. I perioden fra 15. januar til 31. marts vil der være fuldstændigt forbud mod rekreativt fiskeri efter torsk. (I 2021 har det været muligt at tage fem torsk med hjem pr. dag, dog kun to i lukkeperioden).
  • Lukkeperiode (område 24):  Fra den 15. maj til 15. august er der helt lukket for fiskeri i område 24, dog med visse begrænsede undtagelser, særligt for små fartøjer, som blandt andet fisker med garn. (Dette er uændret i forhold til 2021.)
  • Rekreativt fiskeri efter laks: I 2022 må der hjemtages en fedtfinneklippet laks pr. dag pr. person. Det er nyt, at der er restriktioner i det rekreative fiskeri efter laks.
  • Lukkeperiode (område 22 og 23: Fra 15. februar til 31. marts er der helt lukket for fiskeri, dog med visse begrænsede undtagelser, særligt for små fartøjer, som blandt andet fisker med garn. (Det er en udvidelse af lukkeperioden med 14 dage i forhold til 2021.)
LÆS OGSÅ:
Den perfekte krog til trolling-laks - enkeltkroge

One thought on “Torskekvote reduceres med 88% og fuldt stop for laksefiskeri i Østersøen

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.