Kom godt igang med Adventure-kajak - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Kom godt igang med Adventure-kajak

Sejlads med kajak er blevet en hastigt voksende aktivitet for hele familien og det er ikke uden grund, for med en kajak er der uanede muligheder for at få masser af frisk luft og samtidigt få god motion og træne din balanceevne. Vi ser i dette indlæg på de væsentligste områder som sikkerhed, transport, udstyr og aktiviteter når du skal ud med Biltema’s Adventurekajak.

Adventure kajakken er meget alsidig og den kan fint anvendes af hele familien som tur- og fiskekajak eller til en hyggelig motionstur ved sommerhuset. Adventurekajakken er en såkaldt sit-on-top kajak og den er særligt velegnet til nybegyndere eller andre der gerne vil sidde højt, når de padler og ikke bryder sig om at benene ikke er frit bevægelige under sejladsen.

Særlig velegnet til fiskeri

Adventure-kajakken er særlig velegnet til fiskeri, hvor man får mulighed for at fiske på steder, man normalt ikke kan nå fra land eller man kan sejle steder hen, hvor ingen eller få kun har fisket før og på den måde lave sin egen ekspedition. Kajakken udmærker sig også ved at have flere forskellige muligheder for placering af fiskestangen:

  • 3 placeringer forrest i en løs stangholder, der tillige kan vinkles i en perfekt vinkel
  • 2 placeringer lige bagved sædet, der kan fungere til transport og opbevaring
  • Liggende på langs ad kajakken fastholdt af gummistropperne

Særlig muligheden for at placere fiskestangen foran dig på kajakken er meget anvendelig, hvis man vælger at dørge og trække blinkene efter kajakken eller den kan anvendes, hvis man har fanget en fisk og skal bruge opbevaring til fiskestangen, når fisken skal afkroges. Kajakken opleves som værende dejlig side-stabil og det er trygt at sidde i den når man skal kaste med fiskestangen

kajak
Biltema’s Adventurekajak er særlig velegnet til fiskeri og har flere placeringer til fiskestangen både for og agter. Stangholder medfølger ved levering og kan både vinkles og drejes til den ønskede position. Stangholderen kan placeres foran på siderne og midt i kajakken

Transport af Adventure kajakken

Det er meget populært at transportere kajakken til områder, hvor man vil sejle og det giver da også en masse gode muligheder for at opleve naturen på afsides liggende steder som ikke er er så let tilgængelige til fods. Biltema’s Adventure-kajak vejer bare ca. 26 kg. og den er let at transportere for 1 person, hvor man enten kan bære kajakken eller også at anvende det smarte indbyggede hjul, hvor du bare løfter den ene ende af kajakken og ruller den afsted.

kajak
Adventurekajakken er let at transportere for en enkelt person. Den kan enten bæres eller den kan trækkes afsted ved af det indbyggede hjul og bærehåndtag

Skal man transportere kajakken med sin bil gøres dette lettest ved at montere tagbøjler på bilen og derefter løfte kajakken op på taget af bilen. Vær opmærksom på at der findes særlige bøjler, så kajakken ligger fast og sikkert på taget. De særlige bøjler støtter kajakken på taget af bilen og samtidigt beskytter de store støttefødder skroget på en skånsom måde.

kajak
Kajakken er let at transportere på taget af bilen, så du kan tage ud at sejle præcis hvor du vil
kajak
I Biltema’s sortiment finder du også en særlig kajakholder, der støtter og passer godt på din kajak, når den ligger på tagbøjlen

Gode stuverum og opbevaringsmuligheder

Der er på Adventurekajakken to gode muligheder for at opbevare sine egendele tørt og sikkert. Agter er det et større rum, der på en smart måde kan lukkes med et låg, der samtidigt fastholdes af elastikstroppen, så man ikke risikerer at denne mistes under håndtering eller sejlads. Forrest er et mindre rum, der for eksempel kan anvendes til mobiltelefonen eller eventuelt en mindre grejboks til fiskeblink.

På kajakkens agterdæk er der mulighed for at placere enten en vandtæt taske eller andet grej. Dette kan fastholdes af lastnettet, der består af flere elastikstropper, der er gjort fast på kajakkens sider.

kajak
Forrest er et mindre vandtæt stuverum, der let gemmer på mobiltelefon eller andet der ikke må blive vådt.

En komfortabel siddestilling

Man sidder godt i kajakken med en god rygstøtte, så man kan læne sig godt bagud og sikre en hvilende position for ryggen. Rygstøtten kan ved hjælp af to stropper justeres til den ønskede vinkel. Forrest er der på nogle indbyggede trin plads til fødderne, så man har mulighed for at holde balancen og desuden at stemme af med fødderne, når man trækker i pagajen. Biltema’s pagaj kan deles i to dele, så den fylder minimalt i bilen eller under opbevaring.

kajak
Rygstøtten er en væsentlig detalje på din Adventure-kajak. Vinklen kan justeres med de to stropper og rygstøtten kan klappes ned så den ikke optager plads ved opbevaring

Start i et sikkert område

De første gange du skal afsted med kajakken, er det en god ide at opsøge beskyttede områder som fjorde eller lignende, hvor vindpåvirkningen er mindre og hvor der er mulighed for at sejle på et område med knædybt vand. Senere når man har øvet sig og er blevet mere erfaren kan man begive sig ud på dybere vand, men husk altid at være opmærksom på vejr og vind og er du i tvivl om, hvor langt du kan ro, er det en god ide at tage på ture langs med de danske kyster, hvor du hurtigt kan søge ind til land.

Det er også en rigtig god ide at tage flere afsted og på den måde forbedre sikkerheden, men det gør også oplevelse mange gange bedre, når den kan deles med gode venner eller familien.

kajak
Start med ture langs kysten tæt på land eller hvor der ikke er så dybt. Senere kan du så drage længere ud og meget gerne sammen med andre for at højne sikkerheden. Husk en behagelig svømmevest, hvor du har armene fri til at ro og som samtidig kan give dig en passende opdrift, hvis du måtte falde i vandet

LÆS OGSÅ:
Når fiskeri er i blodet

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.