Sådan gøres glasfiberbåden ren til sæsonen - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Sådan gøres glasfiberbåden ren til sæsonen

Foråret er over os og en masse er igang med at klargøre båden til den nye sæson. Vinteren kan for mange både være hård og give mange aflejringer, skidt og begroninger på båden. Vi ser her på, hvordan du på en let måde rengører båden ved hjælp af Tec7’s produkter og får båden skinnende ren og klar til en ny sæson.

Udfordringerne kan være store, når både de mindre joller og større både skal rengøres ved forårsklargøringen, da mange ofte står ubeskyttet hen igennem hele vinteren. Især algebegroning af båden kan være en udfordring, da algevæksten trives godt i de skyggefulde og fugtige omgivelser vinteren igennem og fordi de fleste hvide glasfiberbåde ikke så let lader vandet fordampe fra overfladen, hvilket giver yderligere fugt til algevæksten.

Effektiv afvaskning med HP Clean

En effektiv og grundig afvaskning af båden kan foretages med HP Clean fra Tec7. HP Clean findes i emballage, der kan tilpasses efter dit behov og findes således lige fra en praktisk 1 liters sprayflaske til dunke med 5 og 25 liter. Du kan med rigtig god samvittighed anvende HP Clean til selv større både og rengøringsprojekter, da HP Clean er biologisk nedbrydeligt, helt vandopløseligt og ugiftigt ved normalt brug.

Effektiv uden at skade gelcoat

HP Clean er fri for syrer og indeholder ingen slibemidler, hvilket betyder at båden dybderenses uden at gøre skade på gelcoaten. Det er dog en rigtig god ide at beskytte båden efterfølgende med en polering, der vil sikre at glasfiberen beskyttes og at man forhindrer at snavs igen sætter sig fast på overfladen.

Let rengøring af båd
Dysen på 1-liters flasken kan justeres så du får præcis den mænge ud som du ønsker – og så er HP Clean biologisk nedbrydelig

Sådan gør du, når båden skal vaskes ren igen:

Hvis du bruger HP Clean som foreskrevet er det let fjerne snavs og begroninger på båden. Her er en lille fremgangsmåde der kan anvendes med et godt resultat i langt de fleste tilfælde:

  • Påfør HP Clean på smuds eller snavs (påfør det nedefra og opefter)
  • Gnid det på, skyl med vand og gnub det tørt
  • Ved kraftig tilsmudsning, så lad HP Clean virke i ca. 5 minutter og skyl derefter med vand og tør efter
  • Ved porøse overflader kan det være en fordel at tage en stiv børste i brug og evt. skylle efter med højtryksrenser

HP Clean er en kraftfuld sæbe og affedter, der er særlig velegnet til at fjerne det meste organiske smuds og snavs fra båden. Områder og anvendelsesmuligheder er mange og det kan således anvendes på alt glasfiber som for eksempel motorrummet, bådens sider og på dørk og lønning. Anvender du HP Clean indvendig i styrehus eller kabine kan du yderligere glæde dig over at HP Clean efterlader en behagelig duft.

Let rengøring af båd
HP Clean er et effektivt rengøringsmiddel der før, under og efter sæsonen let fjerner snavs, alger og andre begroninger på båden.

HP Clean er biologisk nedbrydelig, helt fri for syrer og efterlader båden ren uden at skade gelcoaten

POWER Wipes – god til de mindre opgaver

Power Wipes fra Tec7 er effektive vådservietter, der kan fjerne genstridigt snavs fra hænder og overflader. Når båden skal gøres forårsklar er der også områder, hvor det ikke altid er formålstjentlig at anvende rindende vand og HP Clean – det kan for eksempel være til afrensning af mindre områder i cockpittet omkring små kringelkroge ved kontakter, elektronik og betjeningsgreb hvor det er vanskeligt at komme til. Her er Power Wipes fra Tec 7 utrolig gode og deres effektive sæbe renser på en god måde genstridige oliepletter, fiskeblod og fedt fra glasfiberen.

Let rengøring af båd
Power Wipes er praktiske vådservietter i en beholder, hvor du kun anvender det du har brug for til din rengøringsopgave. Power Wipes er effektive mod mange forskellige slags pletter der kan opstå ombord

Brug Power Wipes hele sæsonen

Power Wipes fra TEC 7, er rengøringsservietter påført et rengøringsmiddel, der fjerner genstridigt snavs og derfor er der mange anvendelsesmuligheder igennem hele sæsonen. De er blandt andet uendværlige når der skal udføres serviceopgaver på motor, hvor de sikrer at du ikke får griset hele båden til med sorte oliefingre ligesom de kan fjerne pletter fra kaleche og spray – her er det dog altid en god ide at teste på et ikke synligt sted først.

Let rengøring af båd
Servietterne trækkes op af den praktiske beholder i det antal du ønsker. Servietterne er slidstærke og tåler derfor også, at der arbejdes med dem på skarpe hjørner og snævringer

Altid klar til brug i den praktiske beholder

Power Wipes leveres i en beholder der giver en god tilgængelighed, da man blot trækker det antal servietter op man har brug for. Servietterne holdes våde i beholderen og egner sig derfor særlig godt til brug i båden, hvor der ikke altid lige er ferskvand i nærheden og det har den fordel at servietterne altid er klar til brug, så man kan fjerne pletterne med det samme inden de trænger ned i overfladen eller brænder fast af solen.

Hvis der fiskes fra båden bliver servietterne også uundværlige til at fjerne skæl og blod fra den hvide glasfiber eller fra tøjet, hvis man er uheldig at grise det til.

Renser hænderne uden at udtørre huden

Power Wipes er også effektive som håndrens, hvor de let fjerner olie, maling og epoxy og andre genstridige pletter og så er de i kraft af glycerin-tilsætningen milde mod hænderne, hvor de holder disse fugtige så du undgår tørre og sprukne hænder.

Let rengøring af båd
Power Wipes er effektive som håndrens og er samtidigt tilsat glycerin som forhindrer at hænderne tørrer ud

Power Wipes er altid lige ved hånden og klar til anvendelse overalt i båden igennem hele sæsonen

Let rengøring af båd
HP Clean og Power Wipes er en del af Tec7’s række af produkter til kvalitetsbevidste bådejere

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.