Stærk vind og kæmpelaks på 19,5 kg landet i Østersøen - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Stærk vind og kæmpelaks på 19,5 kg landet i Østersøen

Ude i Østersøen, i 10 sekunders vind fra nordøst, var der igår et par svenske laksefiskere om bord hos Johan Abelsson, der virkelig fik sved på panden! For selvom Johan Abelsson er een af nordens mest erfarne laksefiskere, så er han ganske imponeret over sine gæster, denne dag – for udover at skulle kæmpe med den store laks, så kæmpede besætningen med vindstyrke et godt stykke over 10 m/s og store bølger.

Stefan Bergström fra Jönköping havde inviteret sin lillebror Thomas Bergström til på fisketur hos Johan (abelfishing.com) men hvad han ikke vidste var, at dagen ville give ham og lillebroren en oplevelse for livet og naturligvis en ny personlig rekord for laks.

Først fik vi en lille laks, men omkring en time senere hugger den store laks hårdt, og den tunge laks tog flere udløb på mere end 200 meter. Kraftig vind på 10 m/s gjorde det vanskeligt at bremse båden, siger guide Johan Abelsson til Fiskeavisen.

De brugte lang tid på at få laksen i båden og først efter næsten en time, kunne de dygtige fiskere trække fisken til båden, hvor Johan kunne nette den.

Laksen blev målt til hele 118 cm og vejede 19,5 kilo. Fisken tog et 30 grams blink kaldet Salamon Bananas. Dette blink har de samme farver som det svenske flag, meddeler Johan – jo jo, så er der ikke noget at sige til at den svenske guide er lidt stolt….

LÆS OGSÅ:
Netop nu! Jagende tun-fisk i Øresund

One thought on “Stærk vind og kæmpelaks på 19,5 kg landet i Østersøen

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.