Lithium batteri til båden i ny og bedre udgave - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Lithium batteri til båden i ny og bedre udgave

Lithium batterier i både er vældig populære og vælges i stadig højere grad end nogensinde før, når batterier til båden skal vælges. Almindelige bly batterier er væsentlig tungere end tilsvarende batteri i lithium og det er derfor ofte det foretrukne, når man skal bruge forbrugsbatteri til båden. Lithium anvendes i større udstrækning som forbrugsbatteri i båd og ved andre behov for batteri i bil, båd og campingvogn og vi ser her i indlægget på modeller fra danske LithiumPro

Egen erfaring med LithiumPro

Vi har igennem det sidste års tid selv anvendt to modeller fra LithiumPro’s lithium batterier i vores jolle og det har givet flere fordele for os som bådejer, da vi har reduceret bådens samlede vægt betragteligt.

Vægtreduktionen på 30 kg. i forenden af båden har især givet en bedre balance, når vi på de mindre søer har anvendt båden uden påhængsmotor monteret på hækken. Da vi ofte sætter båden i på mindre søer uden deciderede ramper er den samlede vægt af båden særdeles vigtig for os og den samlede vægtbesparelse med LithiumPro foran og agter i båden på omkring 57 kg. er af særlig stor betydning.

På plussiden kan vi heller ikke undgå at nævne at LithiumPro har betydet at båden med vores 40 hk motor kommer hurtigere i plan og når gassen tages af, agerer båden bedre da den ikke har så stor tendens til at bremse op med “dykkende forende”. Desuden er der altid den gode sideeffekt med lithiumpro’s batterier at de holder længere og du vil derfor opleve at du ofte kan have især elmotorer kørende længere tid end med konventionelle batterier.

I vintersæsonen tager vi altid batterierne indendørs og det er også en rigtig god ide, når der er installeret lithiumPro i båden, da det ikke er så godt at de oplades i frostvejr. Den lettere vægt betyder da også en hel del, især når batterierne skal tages ind/ud af det forreste stuverum.

Nu bliver LithiumPro endnu bedre

LithiumPro har nu udviklet en endnu bedre udgave af deres anerkendte lithium batterier – de vigtigste ændringer er blandt andet:

  • Forbedret og helt vandtæt kasse
  • Forstærket BMS nu med en kapacitet på hele 300 A
  • Intern balanceret overvågning af batteri-cellerne 24/7
  • Tilgængelig i 12V, 24V, 36V og 48V
  • 50/100 AH
  • Letvægtsgreb i vejrbestandigt materiale

Vi ønsker med vores nye serie af LithiumPro batterier at tilgodese den stigende efterspørgsel på især 24V og 36V batterier til de nye modeller af elmotorer på markedet

Alle LithiumPro’s modeller er udstyret med et tydeligt display, der giver en god indikation af hvor meget kapacitet der er tilbage og temperatur.
LithiumPro er nu i en vandtæt kasse, der beskytter batteri og elektronik

Terminaler i bedste kvalitet

LithiumPro anvender de bedste terminaler, så du er sikret at der altid er en god forbindelse fra batteriet til din elmotor eller andet forbrug i båden. Batteriet er derfor udstyret med to epoxy-indstøbte messing-terminaler med et tilhørende rustfrit skrue-kit.

Rustfri og holdbare 8 mm terminaler – sådan skal det gøres !

God rådgivning og gode priser

Christian Dyrholm, der er indehaver af LithiumPro ønsker stadig at kunne tilbyde en god service vedr. lithiumbatterier til alle deres kunder. “Vi har i mange år beskæftiget os med rådgivning og salg indenfor jævnstrømsanlæg og derfor kan vi også hjælpe kunder i de fleste situationer med rådgivning til det helt rigtige valg af batterier og ladere til forskellige applikationer”. “Vi har skåret forhandlernettet væk og vi kan derfor tilbyde Lithium-batterier til særlige konkurrencedygtige priser, når vi sælger direkte til slutkunden uden dyre mellemled”

Det nye batteri har fået en re-design på håndtaget – fremstillet i letvægtsmateriale og plads til et solidt greb når batteriet skal flyttes

Vi ønsker at kunne tilbyde lithiumbatterier direkte til forbrugeren uden fordyrende mellemled – derfor sælger vi direkte til forbrugeren via vores egen webshop. Derved sikrer vi os også at kunden får den bedste rådgivning i forbindelse med købet

LithiumPro’s priser starter ved bare 2.195,- og alle priser kan ses på deres webshop


LÆS OGSÅ:
Lås på båd og trailer

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.