Sådan fisker du med Rhino’s havørredblink - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Sådan fisker du med Rhino’s havørredblink

Under det tyske fiskegrejsmærke Zebco, gemmer der sig et subbrand, der hedder Rhino. Rhino lancerer nu en grejserie der er tilegnet det danske fiskeri efter havørred. Vi har haft blinkene under luppen og haft dem med på fisketuren og kommer her med forslag til hvordan du fisker med de nye blink Salty Sprat og Diamond Sandeel.

Gennemløber eller ej

Umiddelbart ligner de to blink hinanden, men der er alligevel stor forskel og kendetegnene er blandet at det ene blink er en gennemløber og det andet et traditionelt blink – men der er mere under overfladen når vi kigger nærmere på specifiaktionerne

Salty Sprat

 • Gennemløbsblink i miljøvenligt materiale
 • 4 forskellige størrelser fra 50 mm til 90 mm
 • Væg fra 12 til 28 g
 • 8 forskellige farvekombinationer tilpasset det danske havørredfiskeri
 • Roterende gang om egen akse
 • Leveres med perle og både enkeltkrog og cirkelkrog

Diamond Sandeel

 • Traditionelt blink i tungstensmateriale
 • 4 forskellige størrelser fra 28 mm til 65 mm
 • Væg fra 12 til 32 g
 • 8 forskellige farvekombinationer tilpasset det danske havørredfiskeri
 • Roterende gang om egen akse
 • Leveres med både enkeltkrog og cirkelkrog
Diamond Sandeel dresset op til havørredjagt i de kolde måneder med masser af farve. Her er der ofte mindre skidt i vandet og der kan fint anvendes trekrog, hvis man ønsker det.

Sådan går blinkene i vandet

Med en hurtig rotation om egen akse er blinkene en rigtig alsidig agn, der kan imitere flere byttefisk. De små versioner af blinkene imiterer mindre byttefisk som for eksempel kutling eller hundestejlere, hvor de store versioner er gode imitationer til anvendelse, når der er tobis på menuen hos de ofte store eksemplarer af havørrederne.

Et stort udvalg af blink og gennemløbere til fiskeri igennem hele sæsonen

Forårsfiskeri

Vores favorit her er hvide og kobberversioner i de små størrelser da disse imiterer rejer og børsteorm. Vi vælger til dette fiskeri ofte de mindre blink der fisker godt på helt lavt vand, der i forårs månederne hurtigt varmes op af solen og tiltrækker både havørreder og byttefiskene. Fisk områderne konsekvent og sørg for at skifte plads indtil du finder fiskene. En ophænger kan til tider være udslagsgivende

Sommerfiskeri

Om sommeren opsøger vi plads med masser af strøm inde under kysten eller ved bådfiskeri. Ofte har vi stået i shorts højt placeret i båden på stille dage i bagende sol og set havørrederne fuldstændigt uforstyrret jage vores blink i overfladen – som om at strømmen giver dem et større jagtfokus, hvor de gemmer forsigtighed og andre farer.

Ved dette fiskeri har vi ofte iagttaget tobiser, der næsten umærkeligt står stille i strømmen og derfor anvender vi de store versioner af Salty Sprat eller Diamond Sandeel, da de imiterer tobiserne bedst. Diamond Sandeel har den yderligere fordel at det er fremstillet i tungsten og at du derfor kan fiske med et mindre blink der bedre klarer sig i strømmen og stadig bibeholder et fiskeri, der ligger tilpas under overfladen.

Under vores testfiskeri prøver vi forskellige indspiningshastigheder og syntes egentlig at de store versioner af blinkene fiskes bedst ved hurtig indspinning og dristige spin-stop.

Sommerfiskeriet kan med fordel foregå på pladser med tobis-forekomster og strøm tæt på kysten. Fisk med tobis-imitationer med hurtig indspinning og lange pauser

Efterårsfiskeri

Fiskene er her begyndt at trække mod åen og tillægger sig et territorie-forsvarende humør, hvor kradse farver der “irriterer” havørrederne ofte kan være udslagsgivende og give en gode fangster af fisk i super kondition. Vi syntes at størrelsen af blink er mindre vigtig her, men at især de lyserøde og røde nuancer kan være det der giver en god efterårsørred

Vinterfiskeriet

En årstid hvor der skal ledes og kæmpes for at finde fiskene. Overspringere der er på jagt i sildestimer er i høj kurs og går du efter dem så opsøg pladser med dybt vand ind under kysten, da det vandet ofte kan være varmere. Anvend store versioner i sølvfarve af Salty Sprat og vent på at drømmefisken hugger.

Går du efter de store stimer af grønlændere, der når man finder dem giver masser af fisk, så skift til det lettere grej og de mindre versioner af Diamond Sandeel. Fiskeriet kan være bonanza-agtigt og vi har oplevet super fiskeri på grønlænderne, når solen i de inderste fjorde har fået vandtemperaturen op

Rhino’s havørredblink findes hos din lokale grejshop

Se også Rhino’s nye stang og hjul i samme serie i indlægget herunder

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.