Mercury SmartCraft – kontrol og tryghed på vandet - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Mercury SmartCraft – kontrol og tryghed på vandet

Mercury påhængsmotorer er foretrukket af mange og med deres brede og pålidelige program af motorer følger også deres SmartCraft teknologi, der er et godt eksempel på en innovativ udvikling til gavn for alle bådejere.

SmartCraft gør det lettere for bådejerne at sejle båden og dækker også over andre forskellige elementer der giver komfort, bedre brændstoføkonomi, tyverisikring, motor-overvågning og ikke mindst sikkerhed og tryghed på vandet. Vi kaster her lys over detaljerne i de forskellige teknologier.

Vesselview

Vesselview er Mercury’s system, der via en kommunikationsenhed forbinder din smartphone eller din kortplotter med din motor og samtidigt er opkoblet på en web-portal. Vesselview Mobile virker både på iPhone og Android-enheder og giver masser af hjælp til bådejerne. Vesselview Mobile kan anvendes på Mercury påhængsmotorer allerede fra 40 hk og er standard på motorerne fra 80 hk.

Vesselview kan vises på din mobile men kan også integreres på din kortplotter, så du altid har vigtige data lige ved hånden

Fordelene er mange ved Vesselview – her nævnes nogle af dem:

 • Mere sikkerhed på vandet, da du altid kender status på din påhængsmotor og kan udlæse eventuelle fejlkoder
 • Bedre brændstof-økonomi, da du ved præcis hvordan dit forbrug er under forskellige hastigheder
 • Bedre performance, da du kan finindstille din motor til at yde maksimalt. Rigtig fin hvis du holder af at teste forskellige propeller
 • Hurtigere adgang til eventuel support, uanset hvor du måtte sejle
 • Administration af brændstof-tank, så du sikrer dig at du ikke løber tør på vandet
 • Du bliver mere tryg under din sejlads og er ikke i tvivl om noget er galt eller ej
 • Mulighed for at planlægge dine service-besøg i rette tid

Overblikket er lige ved hånden

Mercury SmartCraft og Vesselview giver sikkerhed og ultimativ kontrol over båd og motor. Her er Vesselview integreret i flere kortplottere med overblik over to Mercury motorer på hver deres skærm.

Med Vesselview Mobile får du blandt andet mulighed for at se alle de vigtige funktioner omkring brændstof, når du sejler:

 • Omdrejninger på motor
 • Aktuel benzinstand i tanken
 • Forbrugt benzin på turen
 • Hvor langt og i hvor lang tid, du kan sejle på resten af dit tilgængelige brændstof

Desuden kan du få detaljerede oplysninger om din motors tilstand når du sejler:

 • Brændstof og brændstof-flow
 • Vandtemperatur
 • Kølevand tryk
 • Detaljerede oplysninger om fejlkoder
Vesselview er kompatibel med både Android og iOS enheder, så du kan anvende både din smartphone og tablet til at koble op på

1ST MATE – din bedste ven på vandet

1st Mate er direkte kompatibel med din Mercury motor og giver flere fordele når det kobles sammen med SmartCraft, men 1st Mate kan også tilsluttes andre motormærker. Kan bæres som et armbåndsur eller via et særligt vedhæng, der let placeres i bæltet eller på redningsvesten

1st Mate tilbyder flere vigtige funktioner i et og samme produkt, hvor man får mulighed for ”mand over bord”-overvågnings- og varslingssystem, nødsignalssystem og effektiv foranstaltning mod tyveri af båd og motor. Hvis du for eksempel er alene i båden og skulle være uheldig at falde overbord, kan 1st Mate sende et nødsignal til de i app-en oprettede nødkontakter.

De mange forskellige funktioner er:

 • Mand over bord gps-overvågning til mobil
 • Mand over bord gps-overvågning til bådens kortplotter
 • Mand over bord varsling til nødkontakter via mobiltelefon
 • Afbrydelse af motoren ved mand over bord
 • Alarmering af andre personer ombord
 • Tyverisikring

Tilhørende App giver godt overblik

Til 1st Mate er tilknyttet en App, der er let og intuitiv at anvende, hvor du starter med at lægge de grundlæggende data ind og derefter forbinde din telefon med 1st Mate.

Er uheldet ude og kaptajnen skulle falde i vandet, guides passagerne til at starte motoren og styre den i den rigtige retning. Dette gøres i letforståelige i step-by-step instruktioner der er ledsaget af selvforklarende ikoner.

1st Mate er tilknyttet en særdeles brugervenlig App, der blandt andet kan guide passagerne ombord hvis kaptajnen falder i vandet

ACTIVE TRIM

Et godt og perfekt trim af båden er essentielt i forhold til brændstoføkonomi og sejlegenskaber, hvor man ønsker at skabe det perfekte løft der giver mere fart. Finder man tillige den helt rigtige linie og løft mellem vand og skrog, er der gode penge at spare, da man kan forbedre brændstoføkonomien.

Mercury Active Trim trimmer motoren helt ind i accelerationsfasen, så båden kommer hurtigere i plan og ved planingsfart fintrimmes motoren på baggrund af GPS-data så du får det optimale ud af din motors præstation. Du kan på ethvert tidspunkt afbryde den automatiske indstilling og indstille manuelt

Active Trim er en diskret og effektiv kontrolenhed der helt automatisk sikrer dig det bedste trim på båden.

Active Trim er standard i Mercury motorer fra 175 hk og kan eftermonteres på motorer med trim allerede fra 40 hk og giver fordele for både uøvede og mere erfarne sejlere, der vil opleve en mere afslappet sejlads og forbedret brændstoføkonomi.

Du kan læse meget mere om Mercury SmartCraft på deres hjemmeside


One thought on “Mercury SmartCraft – kontrol og tryghed på vandet

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.