Fastspolehjul til enhver lejlighed - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Fastspolehjul til enhver lejlighed

Masser af fine fastspolehjul fra Quantum

Vi har igennem en årrække benyttet mange forskellige fastspole – og i søgen efter et velbalanceret forhold imellem kvalitet og pris, har vi valgt at zoome ind på Quantums store sortiment, da der er noget for enhver smag – samt at disse hjul er tilgængelige for os alle, da Quantums produkter er ude i de fleste grejbutikker.

Quantum Vapor

Quantum Vapor er den nyeste generation af fastspolehjul til at tage plads i rampelyset. Hjulene er tilgængelige i 4 forskellige størrelser, alle udstyret med den nyeste Quantum-hjulteknologi. Fra størrelser 15 til 40 er modellerne ideelle til spinfiskeri med alle tænkelige kunstige lokker og fra ultralette til kraftige sportsgrene. Den stærke og robuste, men ekstremt lette hjulhus skjuler robuste aluminiumsgear og 9 + 1 high-end kuglelejer, der giver en blød og glat handling uden unødvendigt spil fra dag et og fremover. Bail-armen er lavet af titanium af høj kvalitet og absorberer uventet uønskede stød. Den slanke linerulle er ideel til de tyndere, ultra moderne PE lineklasser uden at vride. Den præcis justerbare front bremse og det stilfulde ergonomiske korkhåndtag afrunder det tidsløse design af XPT-hjulene perfekt


Quantum Accurist Spinning

Med basis i det legendarisk Accuris spinnehjul, har Quantum opgraderet ikke bare visuelt men også teknisk. Designet er topmoderne og da hjulet ligeledes er komponeret med fokus på at minimere slid, vil hjulet tilfredsstille selv den krævende spinnefisker. Hjulet findes i 3 udgaver: 15-25-35 og ligger i en prisklasse omkring 700,-. Hjulet har 7 kuglelejer, og ligger på vægtsiden imellem 198g og 258g og vil hjemtage op til 79cm line pr. indtag.


Quantum Cabo PT

På saltvandsiden finder vi Quantums stærke Cabo-serien, der findes i str. 100 og 120, og er derfor et stærkt valg når du skal ud efter stærke saltvandsfisk herhjemme eller i udlandet. Med den bomstærke TiMAG-teknologi og multipel korrosionsbeskyttelse er du sikret et super holdbart fastspolehjul til de krævende situationer efter eksempelvis sej, torsk eller helleflynder.

Bremsestyrken ligger i str. 100 på 60 pund mens den største udgave 120 er helt oppe på 65 pund – hjulserien vil ligge i et prisniveau på afrundet 2400,-


Quantum G-Force GF

Til 2021-sæsonen har Quantums dygtige produktudviklere designet et ultra moderne fastspolehjul i størrelserne 20-30-40 og G-Force GF er ekviperet med 6 rustfri stål kuglelejer og med en ratio på 5,7:1 vil hjulet være en trofast partner for den innovative spinnefisker. Hjulene vejer imellem 235g – 263g og tager mellem 180-250m 0,20mm line og alle hjul har en bremsekraft på 8 kilo. Hjulene forventes at komme i butikkerne med en vejl. pris omkring 490,-


Quantum OMEN FDI

Endnu en 2021-nyhed er Quantum OMEN FDI, der kommer i 3 størrelser 20-30-40, alle er med en fintfølende frontbremse og udført i et letvægtsdesign og 5 kuglelejer. Prislejet forventes at blive omkring 380,-

Quantum Omen

Quantum Smoke S3 Inshore

Quantum Smoke S3 inshore er specielt designet til det krævende saltvandsfiskeri – og er allerede nu ude i en tredje generation, hvilket vidner om en stærk kerne og god videreudvikling af denne. Hjulet er velegnet til havørred, kystorsk eller andre stærke saltvandskæmper. Der er lagt stor vægt på korrosionsbeskyttelse via den den stærke Saltguard coating og så er spolen beklædt med gummi således at du ikke behøver at have en monofil bagline, men altså kan spole fletline direkte på.

Hjulet kommer i størrelse 30 og 40 og forventes at koste 1620/1700,-


Quantum Smoke S3

Quantum Smoke S3 er søsteren til Smoke S3 Inshore og er således velegnet til ferskvandsfiskeri. Hjulet er udført “skeleton-wise” og har ligesom Smoke S3 Inshore gummibeklædt spole, der muliggør direkte påspoling af fletline. Hjulet kommer i 3 udgaver 15-25-40 og tager 140-210m 0,20 fletline. Quantum S3 Smoke koster 1430-1550,- i butikkerne.


Quantum Throttle

Under den magiske 500,- kroners grænse har Quantum også endnu et glimrende hjul, nemlig Quantum Throttle. Med hele 11 kuglelejer og mellem 72-89cm lineindtag pr. omdrejning, er hjulet godt performende til mange spinneformål. Hjulet kommer i 3 populære udgaver 20-30-40, der tager mellem 160m og 195m 0,24mm fletline. Quantum Throttle koster afrundet 450,- i butikkerne.


Quantum Trax II

Helt nede omkring kr. 300,- får du Quantum Trax II, som er 2. generation af det populære entry-level fastspolehjul. Det gode allroundhjul fås i 4 udgaver 15-20-30 og 40, og rummer i alle størrelser 6 kuglelejer.


One thought on “Fastspolehjul til enhver lejlighed

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.