Nye trollingstænger og hjul fra Rhino - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Nye trollingstænger og hjul fra Rhino

Rhino’s populære stænger Team Dive Master og Trolling Team Rigger Witch har fået en solid opgradering i denne sæson og vi bringer her et review af disse stænger, der hører til blandt de mest brugte trollingstænger i Rhino’s sortiment

Team Dive Master

En trollingstang der kan lidt af hvert. Rygraden er tilpas stiv, så den også kan anvendes til fiskeri med paravaner eller Dipsy Divers, hvor den er i stand til at frigøre udløseren, hvilket er en kendt problematik med blødere stænger.

Stangen er med 2-delt klinge med en sensitiv spids og har en længde på 2,85 (9,5 fod) hvilket gør den særlig velelegnet til fiskeriet med paravaner, da det gør det lettere at håndtere forfangslængden, hvor det især under landing af laks kan være en udfordring at håndtere med en kortere stang.

Dive Master’s store force er når paravaner eller divers skal håndteres med lange forfang. Stangen er med sin længde også god som planerboardstang, hvor den kan placeres lavt i båden

Håndtag og bunddup

Håndtaget er forsynet med krydsbunddup og giver mulighed for et fast greb når laksen skal fightes. Den flade side er yderligere en fordel, når man nærmer sig landingstidspunktet og der lige skal sættes en tommelfinger på linen ned mod håndtaget.

SIC øjer i super kvalitet

Stangen er rigeligt forsynet med to-benede SIC øjer med keramiske foringer. Denne solide konstruktion betyder at du er sikret en god driftsikker stang – også selvom du er typen der bruger dit grej hårdt holder den bare til lidt af hvert.

Lækre øjer fra Fuji SiC der er 12 gange hårdere end rustfrit stål. Topøjet er konstrueret til at lede varmen væk, når der er hård belastning på linen og skåner derved denne og øjet. På siderne er solide ben der kan optage vrid under belastningerne

Brug den også til gedderne

Dørgefiskeri efter søens gedder er vældig populært og her kommer den lidt stivere rygrad især til sin ret, når der skal for eksempel skal dørges med store og tunge gummiagn eller hvis du holder af at fiske med agnfisk – med og uden vægtbelastning

Rigger Witch i ny forbedret udgave

Team, Rigger Witch kommer nu i en ny og forbedret udgave hvor den nu fås med superstærke SIC-øjer og et nyt og frisk design, hvor den med sine beviklinger og klingefarve matcher sin storebror Dive Master.

Designet til brug i downrigger men rygraden er tilpas stiv så Rigger Witch kan også håndtere paravaner

Kendetegnene ved Team Rigger Witch er stadig de samme – en bomstærk to-delt klinge, der holder til det hårde brug på vandet. Stangen findes i to størrelser:

Team Rigger Witch 2,10m 40-80g/12-20lbs, vægt 339g

Team Rigger Witch 2,40m 40-80g/12-20lbs, vægt 389g

Lækre øjer fra Fuji SiC der er 12 gange hårdere end rustfrit stål. Topøjet er konstrueret til at lede varmen væk, når der er hård belastning på linen og skåner derved denne og øjet. På siderne er solide ben der kan optage vrid under belastningerne

Rhino TR 410/420 Multihjul med tæller

I Rhino’s sortiment for 2021 finder du også nye multihjul med tæller – bygget til trollingfiskeri. Det nye hjul har fået navnet Rhino TR 410/420 hvor kendetegnene er:

  • 4 kuglelejer i rustfrit stål
  • Stjernebremse med overstørrelse bremseskiver
  • Anticorrosion behandlet overflade
  • Håndtag med godt grip med mulighed for højre eller venstre indspinning
  • Aluspole
  • Linetæller i fod
Et godt trollinghjul med mulighed for at rumme rigelig med line til laksefiskeriet

Hjulet findes i to størrelser (TR 410 og TR 420) med mulighed for både venstre- og højrehåndsmodeller. De to varianter indeholder følgende linelængder:

Rhino TR 410: 270 meter 0,35 mm

Rhino TR 420: 380 meter 0,40 mm

Den mindste variant af hjulene egner sig fint til det kystnære trollingfiskeri efter havørreder, torsk og andre arter og er bestemt også anvendelig til dørgefiskeriet efter søernes gedder. Den største variant af multihjulet er til brug for laksefiskeri, hvor den fint indeholder en passende længde line og er udstyret med et godt gummibelagt håndtag.

Proline – en line til laksetrolling

Mange trollingfiskere sværger til brug af nylonline, da det har særlig gode egenskaber i forhold til brug af sideplanere og klemmer i det hele taget, hvor det ikke så let slipper som fletline.

Rhino har i samarbejde med deres testfiskere nu skabt en gennemsigtig line særlig udviklet til trollingfiskeri. Pro Line findes i to forskellige tykkelser 0,40 og 0,45 med en brudstyrke på 11,3 kg og 14,1 kg.. Spolen indeholder 1200 m line.

En helt ny line specielt udviklet til det nordiske trollingfiskeri efter laks. Leveres i 1200m spole

Det anbefales at udskifte din nylonline før sæsonen starter


LÆS OGSÅ:
Ismo - en skandinavisk klassiker i ny variant, Holy Magnum

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.