Suzuki påhængsmotorer forbedrer havmiljøet - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Suzuki påhængsmotorer forbedrer havmiljøet

Suzuki Motor Corporation har nogle af verdens mest avancerede og højteknologiske påhængsmotorer i verden og de har nu udviklet verdens første opsamlingsudstyr til mikroplast, som kan monteres på påhængsmotorer og bringer sig således helt i front i kampen mod et bedre havmiljø og bekæmpelse af de store mængder af mikroplast.

Bruger påhængsmotorens kølevand

Plastaffald i vandmiljøet er de seneste år blevet et væsentligt miljøproblem, og en enorm mængde af dette affald, som endnu ikke er opsamlet, flyder rundt i havene og andre vandmiljøer. Plastaffaldet nedbrydes i det naturlige miljø til mikroplast, og dets indvirkning på det økologiske system er i stigende grad blevet en kilde til bekymring. For at bidrage til at løse dette problem, har Suzuki udviklet en opsamlingsanordning til deres påhængsmotorer, der opsamler mikroplastaffald ved brug af det kølevand, der føres tilbage fra motoren. Ved brug af dette udstyr kan mikroplastaffald på vandoverfladen opsamles blot ved at sejle i båden.

Opsamlingen af forskellige former for mikroplast under Suzuki’s test

Udstyret kan let sluttes til en returslange, og det påvirker ikke motorens ydeevne, da udstyret kun udnytter det vand, der føres tilbage, og som allerede er anvendt til at afkøle motoren. Ifølge den overvågningsforskning, der er udført i Japan, blev der konstateret mikroplastaffald i de stoffer, der blev indsamlet gennem filteret. Der foregår ligeledes forskning i udlandet, og der vil fremadrettet ske yderligere forbedringer af udstyret.

Suzuki planlægger at introducere opsamlingsenheden som ekstraudstyr fra 2021 og gøre den til en del af standardudstyret en gang i fremtiden.

Det avancerede opsamlingssystem fungerer parallelt med motorens kølesystem og er således helt ufarligt for denne

Reducerer også anvendelsen af plastemballage

Sideløbende med deres opsamlingsteknologi, reducerer Suzuki også anvendelsen af plastposer og anvendelsen af plast i deres forpakninger, som forventes at være ca. 2,3 ton om året

LÆS OGSÅ:
Beskyt bådens brændstof med Liqui Moly

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.