Elektrisk køleboks i båden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Elektrisk køleboks i båden

Køleboksen er populær i stort set alle både og de findes i både passive og elektriske udgaver. Her ser vi nærmere på en elektrisk model fra Biltema, der har den gode egenskab at den både kan tilsluttes 220V og 12V strøm og på den måde kan køle din mad og drikkevarer – næsten uanset hvad du skal.

Stort rumindhold

Køleboksen rummer i alt 33 liter og er udstyret med et praktisk skillerum, der kan separere de enkelte dele i boksen. En særlig fin detalje er at en 1,5 liters sodavand kan stå oprejst inde i den, så man kan få en perfekt pladsudnyttelse.

Der er fint plads til de kolde drikkevarer i køleboksen – her er det 4 0,5 liters vandflasker der er adskilt af det flytbare skillerum

Strømtilslutning

Muligheden for strømtilslutning giver mange gode fordele i det daglige brug:

  • Tilslutning i bilen forlænger køletiden betragteligt, især hvis du har stor afstand til og fra båden eller bare skal på familie-køretur, er det en stor fordel
  • Køleboksen kan fungere som det ekstra (eller eneste) køleskab ombord
  • Kan fint anvendes i sommerhuset eller på terrassen til kolde drikkevarer der derved er lige ved hånden
  • Mulighed for både 12V og 220V så du ikke er afhængig af lysnettet

Strømforbrug i energiklasse A

Strømforbruget er til at overskue og køleboksen bruger bare 4A ved 12V tilslutning og 69W når den tilsluttes 220V hvilket da også gør at den er godkendt i Energiklasse A. Med køleboksen følger kabel til begge tilslutninger (stikkontakt og cigartænderstik).

Med køleboksen medfølger to kabler, der kan anvendes som tilslutning til både 220V og 12V. Køleboksen er godkendt i energiklasse A og holder en køletemperatur på ned til ca. 8 grader ved en omgivelsestemperatur på 18-20 grader

Vær opmærksom på forbruget af strøm, når den er tilsluttet bådens eller bilens batteri. Det kan være en god ide at have tilsluttet 220V landstrøm til båden eller en oplader til bilens batteri, hvis køleboksen skal anvendes i længere tid uden at motoren kører.

Hvis du er i havn og har tilsluttet køleboksen er det en god ide at have tilsluttet landstrøm til båden, hvis den skal være tilsluttet i længere tid.

Kan også bruges som varmeboks

Hvis man skal medbringe varme retter ombord, kan køleboksen omstilles til en varmekasse, der kan opvarmes til ca. 50-60 grader, hvilket er nok til at maden stadig syntes varm, hvis den skal indtages en kold efterårsdag.

Biltema’s elektriske køleboks er let at have med i bilen og kan tilsluttes cigartænderstik, som på mange bilmodeller også er tilgængeligt i bagagerummet

Let at tage med

Køleboksen er udstyret med et praktisk transporthåndtag og hjul i den ene ende. Det er en kæmpe fordel når køleboksen skal transporteres fra parkeringspladsen til båden eller stranden. Transporthåndtaget fungerer endvidere som en praktisk holder til låget, når det skubbes indefter.

I modsatte side på køleboksen er et tilsvarende kortere håndtag, således at køleboksen kan løftes ombord med et sikkert tag i begge ender.

Størrelse og data

Udvendige mål: 55 x 36 x 42,7 cm

Indvendige mål: 40,2 x 34,8 x 27,2 cm

Varm temperatur: 50-60 grader

Kold temperatur: 8-14 grader

Freonfri


Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.