Kom afsted på fiskeeventyr! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Kom afsted på fiskeeventyr!

Overvejelse om en oplevelse for livet?

Mange eventyrslystne lystfiskere har forventeligt afholdt sommerferien under mere hjemlige himmelstrøg, og er du een af dem, der bare ikke kan få nok eventyr, nye arter på Cv´et eller træffe lystfiskerkammerater for livet, så bringer vi her lidt inspiration til hvad du med fordel kan påbegynde planlægningen af.

For at gøre dækningen mere alsidig, har vi i denne artikel indsamlet en buket af de mest populære fiskerejser, fra en af landets største fiskerejsearrangører, Waterman Travel

Og så lige lidt om COVID-19

Mange kan være nervøse for at bestille en rejse i disse tider, hvad nu hvis landet man vil rejse til, stadig frarådes at rejse til, eller hvad nu hvis flybilletten annulleres af flyselskabet, eller hvad nu hvis man bliver syg undervejs?

Det er dog ret simpelt. Hvis der frarådes at rejse til et land man har købt en rejse til, så skal rejsebureauet betale pengene tilbage til kunden eller tilbyde en tilsvarende rejse på et senere tidspunkt, – sådan er pakkerejseloven indrettet.

Man bør derfor købe sin rejse af et selskab som er registreret i Rejsegarantifonden. Hvis man har købt en pakkerejse og flybilletten bliver annulleret eller flyselskabet går konkurs, så er det rejsebureauets problem og ikke kundens, bureauet skal finde et alternativ eller aflyse rejsen og betale kunden tilbage.

Hvis man bliver syg før eller under rejsen kan vi henvise til Gouda som dækker uanset rejselandets status, og de dækker også ved Covid-19 sygdom på rejsen. Skulle det ske at rejsebureauet går konkurs vil man få sine penge retur af Rejsegarantifonden. Så alt i alt har vi i Danmark én af verdens bedste forbrugerbeskyttelser ved køb af pakkerejser. 

Watermann Travel er mere end blot fiskerejser, også andre aktive rejser,
natur og kultur-rejser er en del af det omfattende program

For at gøre dækningen alsidig, har vi i denne artikel valgt en række destinationer i både syd og nord, således at du derigennem kan vælge den årstid og de arter, som passer dig bedst.


Afsted på eventyr!

Maldiverne

Selvom mange gerne kommer her flere gange, er Maldiverne også en god lokation at begynde på. Udover klare fordele som det er at have afrejse fra Danmark om aftenen og være fremme næste dag og påbegynde sit eventyr umiddelbart efter landing, så er Maldiverne een af Waterman Travels mest besøgte destinationer og derfor vil selskabet have en vis indflydelse på den lokale ø, med blot 300 indbyggere – på den måde, vil det danske rejseselskab altid kunne sætte gæsterne behov først og sikre dem en god oplevelse.

SelveFiskeriet: Alle dage foregår fra såkaldte ”Dhoni” både som er mellemstore træbåde med overdækning så man kan søge ly fra sol og regn. I er 3 mand pr. båd og har derfor masser af plads ombord, især fordi man kan fiske både fra dækket og fra taget af båden.

Fiskemetoderne kan vælges efter hvad der nu passer, men noget ret eftetragtet er det såkaldte ” Livebait Maldivian Style”, hvor besætninger holder yellowfin tun fast omkring båden ved kontinuerligt at fodre med små levende agnfisk – det er ikke ualmindeligt med 20-30 tunfisk pr. mand pr. dag og i tillæg til disse, vil den livlige aktivitet også tiltrække en række hajer, som man så også kan boltre sig med.
Af andre discipliner vil trolling, popperfiskeri, almindeligt kastefiskeri og fiskeri med agn være på paletten.

Udover hajer og yellowfin tun, bringer den typiske tur også sejlfisk, marlin og Giant Trevally om bord.

På Waterman Travels destination på Maldiverne er der mulighed for at
komme i infight med Yellowfin tun – 20-30 fisk pr. mand pr. dag –
og op til 30 kilos fisk…. så er der vist dømt ømme arme

På turen får du 5 dages guidet fiskeri og dansk rejseleder. Næste afgange er i november 2020 samt februar/marts 2021. Pris er 20.995 inkl. flyrejse, forplejning, overnatninger mm. – se nærmere beskrivelse på nedenstående link

Costa Rica – Drake Bay

Hvis du gerne vil afsted til en lokation, hvor fiskepresset er uhyre lavt og mængden af fisk tilsvarende højt, kan du overvej eksotiske Drake Bay, Costa Rica. Skulle du derudover have lyst til at få een på opleveren, så rummer programmet en fiskepause, hvor I besøger den berømte nationalpark Corcovado med et af klodens mest komplekse ecosystemer og et uhyre rigt dyreliv.

På destinationen råder Waterman Travel over 2 pangaer og I fisker 3 mand pr. båd, og alt efter I ønsker at fiske inshore eller offshore, så er der i mange tilfælde ikke ret langt til nærmeste fiskeplads.

På Costa Rica er der fine muligheder for dorados

Fiskemetoderne er typisk trolling eller fiskeri med agn og qua at kontinental-soklen går tæt under land, vil der hurtigt kunne mødes både sailfish og marlin. På det attraktive agnfiskeri kan du prøve kræfter med store roosterfish, cubera snapper og amberjacks.

På turen får du 5 dages fiskeri. Næste afgange er februar 2021. Pris er 22.995 inkl. flyrejse, forplejning, overnatninger mm – se nærmere beskrivelse på linket herunder.


Norge – Frøya

Vil du gerne nordpå og finde et utal af havets stolte kæmpere, så kan det være at du skal skele til Frøya turen. Udover selve destinationen, så er det lykkes Waterman Travel at alliere sig med een af de helt tunge skippere, deroppe nemlig Frederic Kullin, der blandt er kendt for langefangster over 40 kilo!

Destinationen Frøya rummer desuden ved dårligt mulighed for at fiske indenskærs, hvilket minimerer muligheden for indedage.

Udover det traditionelle prike- og agnfiskeri, så har Frederic Kullin specialiseret sig i medefiskeriet, hvor han via opankring placerer båden gunstigt prikpræcist, hvor muligheden for store fangster er størst. Arterne fordeler sig over torsk, lubber, sej, sømrokker samt mulighed for at få et utal af andre arter på CVet ved fiskeri på det dybe vand.

Jo jo, Frøya er blandt andet kendt for et stort antal MEGET STORE langer

På turen får du 6 dages guidet fiskeri. Næste afgange er Juni 2021. Pris er 8980 inkl. overnatning – se nærmere beskrivelse på linket herunder.

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.