Enestående redningsindsats ved Hanstholm - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Enestående redningsindsats ved Hanstholm

Hvis man er i tvivl om folk der beskæftiger sig med redningsarbejde skal være af en særlig støbning – så se dette klip hvor et medlem af redningsmandskabet fires ned på en båd for at hente en mand i nød – stor stor respekt herfra !!

Redningsstation Hanstholm melder om indsatsen:

Redningsstation Hanstholm modtog en nødmelding mandag d. 3. Feb. kl. 08.42 fra havnevagten om, at der var et lokalt garnfartøj, som tog vand ind ca. 4-5 sømil NØ for Hanstholm Havn. 

Vi afgik straks med LRB22 (med lænsepumper) og C.B. Claudi. 

Inden LRB22 var kommet udenfor havnen, indløb der en ny melding om, at garnfartøjet allerede var sunket og fiskeren var kommet i redningsflåden. Efter nogle minutter kom tredje melding, at garnfiskeren var blevet bjærget af et nærliggende garnfartøj, men at han havde smerter i brystkassen og var blevet rigtig dårlig. 

Vi ankom med LRB22 ca. 10 minutter senere og fik et par “nødbehandlere” om bord på garnfartøjet, som fiskeren var blevet bjærget over på og behandlede ham indtil redningshelikopteren ankom og “hoistede” ham. Han blev derefter fløjet til Ålborg sygehus. 

C.B. Claudi blev i området og samlede vraggods op, mens LRB22 fortsatte til en position ca. 16 sømil Nord for Hanstholm Havn, hvor et lokalt “langline” fartøj, havde problemer med motoren og gerne ville bugseres hjem.

LÆS OGSÅ:
Lækker nyhed fra Spinlock - Deckvest 6D

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.