Brug Rhino Flasher Release Rig og tab færre fisk - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Brug Rhino Flasher Release Rig og tab færre fisk

Rhino har netop lanceret en god nyhed for alle der fisker med flashere og som kan resultere i at man taber færre fisk i de intense øjeblikke tæt på båden – nemlig en Flasher Release Rig.

Hvordan virker en Flasher Release Rig

En flasher release rig monteres parallelt med flasheren og er konstrueret af en kraftig plastbetrukket wire. I enden af flasheren er der monteret en udløser der består af en kraftig magnet. Når fisken hugger opstår der et modtræk der udløser magneten og flasheren kan nu bevæge sig frit i vandet.

Brug af en flasher release rig har flere fordele for især laksefiskeren, der vil have en sjovere fight med de lidt mindre fisk, men som også sætter pris på at undgå at fisken presses unødigt. Især de vigtige øjeblikke hvor fisken skal landes, kan det være udslagsgivende :

  • Mindre belastning på linen når der er fisk på
  • Sjovere fight uden flasheren til at bremse fisken
  • Mindre risiko for at miste krogholdet i fisken, da den ikke kan bruge brækstangseffekten, når den ændrer retning i vandet
  • Tab af færre fisk når, der lægges pres på fisken og flasheren trækkes op i vandet

Passer til mange flashere

Rhino Trolling har lanceret to størrelser af deres flasher release rig, der passer til de fleste flashere på markedet og de er 22 og 30 cm lange. De leveres i 1-styks pakker og er med hægter og svirvler i god kvalitet.

Magnet og svirvler i en god størrelse, der tåler det hårde fiskeri
Modsatte ende har en hægte i rustfrit stål, der let betjenes – også med kolde fingre

Wire i superkvalitet

Release rigget fremstår i en god kvalitet med rustfri kuglelejesvirvler og særlig imponeret er vi over wirens kvalitet og detaljer. Selve wiren er plastbetrukket og øjerne har dobbelt belægning, så de ikke så let slides igennem.

Rhino har helt sikkert brugt deres mangeårige kompetencer fra deres Quantum og Mr. Pike predatorserie ved konstruktionen af wiren der er med dobbelte wirelåse og overtrukket til perfektion med krympeflex af god kvalitet

Øjerne låses med to wirelåse, der er flot lukket til med krympeflex – ingen tvivl om at de har anvendt en masse viden om deres forfang og rigs fra deres andre brands som Mr. Pike og Quantum

Bensi Hari viser hvordan

I nedenstående film viser Bensi Hari fra Rhino Trolling Team hvordan han monterer Flasher Release Rig og hvilke fordele han ser i anvendelsen af denne.

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.