Brug af Flasher – ……og Softfish - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Brug af Flasher – ……og Softfish

Så er der igen tips og tricks fra Rhino Trolling Team. Denne gang er det John Thomsen der øser ud af sin viden om brug af Rhino’s flasher til lakse-fiskeriet. John anvender flasher, da det tiltrækker fisk som lokkes til fra en længere afstand end de normale blink. Årsagen er synligheden og den øgede mængde af trykbølger, der skabes ved dens cirkulerende gang i vandet.

Flasher og Softlure – anvendes flasheren sammen med Softfish Lure giver flasheren softfishen en fantastisk gang i vandet, der imiterer en døende fisk, der med sine cirkulerende bevægelser signalerer et let bytte og lokker laksene til et aggressivt hug.

Placering – Flasheren sætter jeg ofte nederst på riggen og hvis jeg fisker dybt på mere end 90 fod meget gerne bare 6-8 fod fra riggerwiren. Ofte sætter jeg kun en flasher i hver side, for ikke at skabe for meget støj og synlighed, da man derved risikerer at skræmme fiskene væk i stedet for at lokke dem til. Flasheren kan også monteres direkte på loddet, så slipper man også for at have den på linen når man fighter laksen, det ser således ud:

downrigger2.jpg
Et af John’s tips er at sætte flasheren direkte på trollingkuglen og så et blink ovenover – så undgår man at skulle fighte fisken med flasheren foran denne. Sørg for afstand mellem flasheren og blink således at flasheren ikke roterer ind i denne. Den øverste flasher er monteret på traditionel vis med softlure efter flasheren. Bemærk kun en flasher pr. side, de to er vist for illustrationens skyld

Rügen-tricks – man kan selvfølgelig eksperimentere med sit eget flasher-setup. For eksempel bruger en del fiskeguider ved Rügen at fiske flasheren på bare 30-40 fod og nedenunder et blink ….og det giver også fisk !

LÆS OGSÅ:
Rhino trollingblink - sådan bruges de bedst

Hastighed – en Rhino flasher med softlure går bedst omkring 2-2,5 knob og det er ved denne hastighed at den sørger for den særprægede “døende” gang af den efterfølgende Softfish

Et færdigt kit klar til brug – En af de store fordele ved Rhino Flasher og Softfish er at de kommer i et færdigt kit, lige til at pakke ud og anvende, hvilket både nye som erfarne trollingfiskere har glæde af, da de ikke skal bekymre sig om forfangslængde, linetykkelser/typer eller farvesammensætning. Linen mellem flasher og softfish er specielt udvalgt, så den har passende strækbarhed og softfishen er udstyret med en anerkendt VMC9650-krog. I pakken med de små flashere er der yderligere en ekstra Softfish. 

Forfangslængde – længden mellem Flasher og Softfish bør være 3-3,5 gange Flasherens længde. For standard Rhino Flasher er det 55 cm og for Flasher i XL er det 75 cm. Nogle foretrækker dog ved fiskeri i koldt vand at have en forfangslængde på op til 5-6 gange flasherens længde

LÆS OGSÅ:
Den helt rigtige stang til trolling

UV-Farver eller ej – Mange bruger traditionelt UV-farver når Flasher og Softlures placeres dybt på riggen og der er et rigeligt udvalg af farver i Rhino’s sortiment – både i UV-farver og almindelige traditionelle farver. John’s yndlings-sammensætning er “Ambulance”, “Gold Swedish Flag” og “Black Shiner” men serien rummer 7 forskellige varianter, så du kan lave den opsætning der passer til dit behov på den enkelte fiskedag.

FLash.png

Flash UV
Samme Flashere og Softlure med og uden UV – klar til brug ved et standard-setup

Du kan følge Rhino Trolling Team på deres Facebookside herjohn laks 2.png

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.