Tid til… GEDDEFEBER! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Tid til… GEDDEFEBER!

Navnet er Jens… Jens Bursell. For mange fiskekyndige fra nær og fjern er præsentation helt og aldeles overflødig – grundet Jens´ 45 årige virke både som aktiv lystfisker, biolog, fotograf, chefredaktør hos Fisk & Fri samt skribent og debattør. Jens Bursell har barslet en vaskeægte gedde-bibel og vi tager her et nærmere eftersyn på GEDDEFEBER… og ja, vi kan lige så godt løfte sløret for at vi er stærkt begejstrede og bogen har kilet sig ind i bogreolen, omkranset af Jens Ploug Hansens værker.

Jens Bursell med fin gedde. Jens har over de sidste 45 år fisket efter alt med finner i både salt- og ferskvand, herunder en lang række storfisk fra hele verden.

Samarbejdet om bogen

Uodver hovedforfatteren har en række af rigets fremmeste geddefiskere bidraget i større eller mindre omfang. På bidragslisten finder vi bl.a. Theis Kragh (Associate professor på ferskvandsbiologisk Laboratium under Københavns Universitet), Rasmus Ovesen (Fluebinder og instruktør i Danmarks Sportsfiskerforbund), Henrik Olsson (ferskvandsbiolog og lystfiskerguide), Søren Beck (Biolog, forfatter til mange artikler om geddefiskeri og Frederik Eritsian-Hansen (kyndig lystfisker med speciale i bådfiskeri).

Resultatet af samarbejdet er en flot 376-siders bog med stor diversitet hvor vi møder en tilpas blanding af videnskabelige argumenter, strategier for geddefiskeriet samt en masse praktiske tips og tricks

Selve bogens opbygning

Uden at løfte detaljerne i bogens perlerække af emner, slår vi ned i bogens TEMAER:

  • FIND fiskene
  • Fiske METODER
  • De sidste 50%

Og som overskrifterne antyder, så er der med kirugisk præcision lagt til rette, at du først får lidt forfatterhjælp til at blive klogere på gedden og dennes adfærd, herunder hvad det typiske adfærdsmønster er, på tværs af årstid, vind og vejr samt henover dagen – dernæst hjælp til at vælge den rigtige strategi for at have en succesfuld dag ved vandet, dette indebærer bl.a. fiskeri fra land/båd og optimering af brug af marine elektronik.

LÆS OGSÅ:
Vælg en Pelagisk agn!
GEDDEFEBER rummer et væld af flotte billeder – i omegnen af 1000 stk. er drysset ud over de 376 sider og illustrerer på bedste vis de skrevne ord.

Bogen er et oplagt julegaveønsker, så sørg for at dele denne artikel således at din bedre halvdel ikke er i tvivl om at du ikke ønsker dig en blød pakke i år.

I den omfangsrige tema: fiske METODER får du godt 160 siders gennemgang af hvorledes at fiskeriet med kunstagn og naturlig agn kan optimeres samt et godt afsnit om hug, fight og landing. I dette tema får vi øjnene op for andre metoder, som vi end ikke havde overvejet at bruge, men hvor metoden i det rette perspektiv, burde havde været vores foretrukne på dagen.

Udover fluefiskeri efter gedder, rummer temaet fiskeMETODER alle andre gunstige metoder til at overliste en gedde, hvad enten at det foregår fra land eller fra båd

Sidste tema De sidste 50% omhandler i særlig grad hvordan du kan miste færre gedder eller fange flere – dvs. får flere gedder i tale af de mange gedder, som du går glip af.

GEDDEFEBER rummer en sand kanonade af fede nærbilleder af kunstagn og massevis af rigs til naturlig agn. MUMS! siger vi bare.

Dette mener vi om bogen

Da vi første gang hørte om ideen om Jens Bursells GEDDEFEBER, var vi helt sikre på at bogen nok skulle et fast fundament i biologiske studier og videnskaben, men vi er stærkt begejstrede for at bogen også adresserer helt basale og grundlæggende discipliner – og vupti! så har GEDDEFEBER bevæget sig fra at være en bog kun til superambitiøse geddefiskere til at være en bog for os alle. Selvom forfatteren har fisket gedder i mere end 20 år, så har bogen været taget ned fra reolen mere end 10 gange på 14 dage, og hver gang sat tilbage med en klar fornemmelse af at der minimum er een lystfisker, der denne dag er blevet en dygtigere lystfisker. Mere kan man næsten ikke forlange – BRAVO!

GEDDEFEBER kan fås via alle boghandlere og grejbutikker i Danmark – samt signeret via releaserigshop.com – vejl pris 399 dkr

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.