Tun-eventyret fortsætter – Nordmænd skal også mærke tun

Det forlyder fra norske fiskeribladet at der i samme stil som i Danmark og Sverige, også afvikles et norsk tunmærkningsprojekt, På et kontor hos Fiskeridirektoratet i Bergen ligger der allerede nu spaghettemærker klar til brug.

På et skrivebord hos Fiskeridirektoratet i Bergen, ligger stakken med de såkaldte spaghetti-mærker til stangfiskede tunfisk. Spaghettimærkerne er billige end satellitmærker. Spaghettimærkerne fordrer at tunfisken bliver fanget igen for at få fat i de opsamlede data
FOTO: MAJA K. RODRIGUEZ BRIX/FISKERIDIREKTORATET

I løbet af efteråret vil norske sportsfiskere forsøge at få fanget flest mulige tunfisk – udfordringen for de norske lystfiskere består i at de blot er 4 både med samlet 20 lystfiskere tilknyttet projektet og det område, som skal dækkes, er kæmpestort.

Kun kunstagn

I Norge er det ikke lov at fiske med levende agn. I fjor fik Havforskningsinstituttet dispensation fra dette men det bliver næppe aktuelt i år. Derfor vil de norske lystfiskere trolle med såkaldte «spreader bar» i stål. Det ligner mest af alt et tørrestativ med 18 store gummiblæksprutter hvoraf der er krog i en enkelt.

Vigtig dokumentation

Det er kommet en ny bestemmelse i regelsættet til Den internationale kommission for bevaring af atlantisk tunfisk (ICAAT), og det er det som gør at det norske Fiskeridirektoratet kan gennemføre dette projekt.  

– Det er vigtig at få dokumenteret hvor mange tun det er i de norske farvande. Med den nuværende kvote, er det otte kommercielle fartøjer som kan fiske tun i år, sier Brix fra det norske Fiskeridirektoratet. 

LÆS OGSÅ:
Lakseforedrag i JSK

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.