Sejl Sikkert Alarm App – livlinen for bådejere - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Sejl Sikkert Alarm App – livlinen for bådejere

Det har altid været god skik og en særlig god sikkerhed på havet, at have en livline til land. Mange har praktiseret dette ved at lave aftaler omkring hvornår man er i havn igen med familie, venner og bekendte.

Trygfonden og Søsportens Sikkerhedsråd står bag det forbilledlige arbejde med SejlSikkert AlarmAPP-en, der allerede nu er på mange tusinder sejleres telefoner. Appen bruges allerede i andre lande under navnet SafeTrx, bl.a. i Sverige, Norge Irland, England, Holland og Tyskland. I 2018 hjalp SafeTrx med 551 missioner globalt. Hvis du sejler uden for dansk farvand, kan du downloade SafeTrx, som er den internationale version af appen.​

Mobilen bliver nu din bedste ven

Med funktioner der for eksempoel automatisk sender dine positioner til JRCC (Joint Rescue Coordination Centre) optimeres mulighederne for at blive reddet i livstruende situationer på havet, ligesom pårørende på land kan føle sig tryg når familien er på sejltur.

APP-en har også en alarmfunktion, hvor du med et enkelt tryk alarmerer og samtidigt sender information til JRCC om din position, hvilket letter deres arbejde betydeligt når der skal søges efter personer, der er i nød.

Særlig god til småbådsejere

Da en del småbådsejere ofte er alene på havet, ser vi på redaktionen utrolig positivt på dette tiltag og vil følge den videre udvikling af App-en og vil opfordre alle småbådsejere til at bruge de få minutter det tager at oprette sin sejlads – den kan nemlig redde dit liv !

Brugervenlig og hurtig oprettelse

Se herunder i videoen, hvordan du hurtigt får lavet en profil og oprettet din båd – det er ret let og brugervenligt

LÆS OGSÅ:
Lys og lanterner på båden - en let guide

Så godt dækker din mobil på havet

SejlSikkert Alarm App er afhængig af din mobils dækning på havet og på TDC’s hjemmeside kan man læse mere om den generelle dækning på netværket i Danmark HER

Kilde: TDC. Vær opmærksom på din mobils dækning på havet. Her vises kort fra TDC

Praktiske tips

Når du har installeret App-en på din telefon, er der et par andre tips, der er med til at øge sikkerheden:

  • Sørg for at telefonen er opladet og vær opmærksom på batteriforbrug
  • Anvend et vandtæt cover hvis telefonen ikke er vandtæt
  • Sørg for at telefonen er kropsbåren når du er på vandet

Husk de andre sikkerhedsregler på havet

SejlSikkert Alarm App er på ingen måde en undskyldning for ikke at bære redningsvest på havet og sejler du langt fra land, udenfor mobildækning, er det stadig en vældig god ide at have VHF og andet sikkerhedsudstyr ombord.

Du kan læse mere om sikkerhed på havet i Søsportens Sikkerheds publikationer som du finder HER. De gennemgår på en overskuelig måde de mest almindelige sikkerhedsregler til søs og andre praktiske ting for bådejere.

One thought on “Sejl Sikkert Alarm App – livlinen for bådejere

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.