Dramatik på Silkeborg-søerne søndag - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Dramatik på Silkeborg-søerne søndag

2. juli 2019 > Update: Læs en anden vinkel på hændelserne her

Det er normalvis en stille og rolig fornøjelse at være på Silkeborg-søerne, men i går søndag udviklede søndags-sejladsen sig til en ganske ubehagelig affære, da de kom i karambolage med en flok unge mennesker i en anden båd henunder afen

Det begyndte ellers så fredeligt, da ægteparret lå stille i deres båd ved paradisøerne. Her blev de pludselig forstyrret af to speedbåde fyldt med unge, der sejlede hurtigt med baderinge efter sig.

Da ægteparret senere på eftermiddagen stødte på de unge igen, valgte den 56-årige mand at påtale sejladsen, som han mente var til fare for andre.

Det gjorde de unge sure, og en af dem forsøgte at komme ombord på ægteparrets båd. Det mislykkedes, og ægteparret prøvede at sejle væk. Men de unge gav ikke op, og de satte i høj fart for at indhente ægteparret.

Da de nåede til Svejbæk-snævringen og var ud for Aalekroen, lykkedes det en af de unge mænd at springe over på båden til ægteparret, hvor han sparkede og slog den 56-årige mand i ansigtet. Herefter hoppede han tilbage på sin båd, hvorefter de to speedbåde satte i fart væk derfra.

Politiet hører gerne fra vidner i sagen.

Den ene af speedbådene var grå med røde, graffitimalede flammer på siden. Den havde en påhængsmotor med cirka 100 hestekræfter. Ægteparret observerede ligeledes, at den anden båd havde ordene »Shark« skrevet på siden. I øvrigt var der tegning af fiskestænger på den båd.

Politiet og Silkeborg- og Skanderborg Kommuner har tidligere været på fartkontrol på søerne, da der området der har ganske store både og fra tid til anden giver det rigeligt med gas. Det er tilladt at sejle op til 8 knob på søerne.

LÆS OGSÅ:
Lydsignaler til søs kan gøre en forskel i tåge

Artiklen er gengivet fra www.midtjyllandsavis.dk

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.