En klassiker vender tilbage - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

En klassiker vender tilbage

I vores jagt på effektive kunst-agn til de træge vintergedder, er vi stødt på Quantum Twinler, der beror på en gammel prototype tilbage fra 1970 erne og har i mange sammenhænge bevist sit værd. Twinleren er senest genopstået syd for grænsen i et samarbejde mellem Manns Bait fra USA og een af Europas største grejproducenter Zebco Europe, der producerer og distribuerer brands som f.eks. Rhino, Black Cat, Quantum, Fin-Nor m.fl.

Årsagen til Twinlerens succes skal nok findes i alsidigheden for den er virkelig god til såvel kaste- som til dørgefiskeri – specielt ved langsom fart vil de hyperaktive dobbelthaler diffentiere sig fra andre agn fra grejkassen.

Twinler i farven Camouflage tager solbad på rælingen

Twinleren er forsøgt kopieret et utal af gange og genopstået med andre navne – men vi har fået fingre i den originale gummiagn fra Tyskland, hvor mange af de store grejshopper har seriøs succes med salget af denne klassiker.

Vi tester gummidyret ved flere forskellige hastigheder, og selv ved forholdsvis lav hastighed dvs. under 0,5 knob opnås en besnærende aktion i vandet. Twinleren kan rigges på et utal af måder både med og uden direkte blybelastning, men vi havde rigget vores til med et simpelt 15grams jighoved og med Twinlerens 42 cm, så gav det fornuftige kastemuligheder ligesom at konstellationen uden yderligere korrektioner kunne fungere ved basal dørgning. Som et twist, gav vi vores twinlere et lille spinnerblade agter.

Twinleren er en oplagt vinteragn qua sine livlige dobbelthaler


Quantum Twinler findes i 8 gode farver, herunder Black UV som er med UV. Denne er i farve Magic Motoroil.

i 2017 etablerede Manns Bait og Zebco et samarbejde, der siden da har givet mange nye endeagn til de europæiske lysfiskere – Mann´s er kendt for et særdeles bredt produktsortiment, herunder lipless lures, crankbaits, poppers, trolling-agn, tubes, creature baits, hollow body frogs og meget meget mere.

Selvom Twinleren er ret god om vinteren qua sin livlige gang, fanger den også godt under andre omstændigheder. Her ses Dietmar Isaiasch med en fin efterårs gedde
LÆS OGSÅ:
Welcome to the StrikeZONE!

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.