Rhino frontmonteret elmotor - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Rhino frontmonteret elmotor

Elmotoren – søfiskerens bedste ven

Elmotorerne er især søfiskernes genvej til at undgå timelange roture og i stedet koncentrere sig om præcis præsentation af agnen enten ved dørgning eller ved at snige sig lydløst frem langs sivkanter eller spændende bund-konturer. Vi ser i denne artikel nærmere på et helt nyt skud på stammen indenfor de frontmonterede modeller, som kommer fra tyske Rhino – model BLX65 BMR

En frontmonteret elmotor giver en let og præcis styring og gør gode fiskedage endnu bedre.

Montering

Monteringspladen er forholdsvis lille til elmotoren og det er forholdsvis let at find en velegnet plads til denne i fronten af vores Alumacraft 145 og den gøres fast med 4 stk. 6 mm bolte. Propellen monteres med en specialskrue og her er det en god ide at give akslen lidt fedt og skruen der holder propellen må man gerne give lidt middelfast loctite/låsesikring

Monteringsplade er let at montere med 4 gennemgående bolte

Power

Motoren yder et tryk på 65 lbs, hvilket vi fra tidligere erfaringer ved er passende til vores 14 fods Alumacraft. Spændingen er 12 volt og den kan derfor anvendes med bare 1 batteri. Med motoren medfølger en 2 meter lang ledning med kraftige terminaler, der via et kraftigt stik kan deles, så det er let at af- og påmontere elmotoren. Strømtilslutningen er i kraftigt kabel og på kablet sidder en overbelastningssikring, der sikrer motoren i tilfælde blokeringer. Øverst på motoren sidder et lille display der viser spændingen på batteriet – en god detalje, så du kan holde øje med hvor meget strøm der er tilbage. Det krøllede kabel der går til toppen af skaftet er forsynet med kraftige ledningsaflastninger.

En god detalje – i toppen af motoren er et display der overvåger batteriet, så du ved hvor meget strøm der er tilbage

Betjening

Motoren vippes op/ned i vandet med en kraftig lås der betjenes med hånden. Selvsamme lås holder motorenheden på plads, når den er vippet op under transport eller ved sejlads med påhængsmotor. Beslaget fungerer som en vugge for den tunge elmotor og mekanismen er fremstillet af rustfri trækstænger, som der en en fin tilgængelighed til at vedligeholde, når blot man fjerner sidedækslet.

LÆS OGSÅ:
Ny stangholder fra Rhino med flot finish
Elmotoren ligger godt fast, hvilket især er vigtigt ved sejlads med påhængsmotor i hårdt vejr
Det forreste beslag virker som en fin lås til den tunge del af elmotoren. Den udløses med håndtag i modsatte ende

Saltvandsbestandig og kul-løs motor

De bådejere, der blandt andet dyrker brakvandsfiskeriet eller lister afsted langs kysterne efter havørreder, vil glæde sig over at motoren er fremstillet så den også kan anvendes i saltvand. Motoren er opbygget som en kul-løs model, hvilket betyder at der ikke er kul (børster) tilstede der kan blive slidt.

Fjernbetjening

Rhino BLX 65 leveres med hele to fjernbetjeninger, hvilket er en ikke uvæsentlig detalje, når der er fisk på krogen og flere fiskere derved har mulighed for at styre båden i de hektiske perioder, hvor fisken skal landes eller flere stænger skal ryddes og tages ind uden kludder.

Fjernbetjeningen er logisk opbygget og indeholder disse funktioner

  • Drej højre
  • Drej venstre
  • Motor max. hastighed
  • Øg hastighed
  • Sænk hastighed
Der medfølger to fjernbetjeninger til styring af motoren. Fjernbetjeningerne er forsynet med strop så de kan bæres om halsen

Reservedelsmulighed

Med motorens manual følger en oversigt (splittegning) over tilgængelige reservedele, så det er muligt at supplere hvis noget går i stykker på motoren.

Data

Model – Rhino BLX65 BMR

Skaftlængde 134 cm – trinløs justerbar

Skaftmateriale Aluminium

Trykkraft 65 Lbs

Max. 50 A

Anbefalet batteristørrelse 80-120 AH

Fjernbetjening 2 stk.

Automatisk Termosikring

Vægt 19 kg

Pris: 5999,- inkl. moms og kan f.eks. købes hos Effektlageret i Horsens

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.