Fish Hunter – ekkolod i lommeformat - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Fish Hunter – ekkolod i lommeformat

Da vi for år tilbage ofte nød kystfiskeriet eller fiskeri ved bredden på de mange søer, vi besøgte, var der altid et spørgsmål der kom op – og især hvis det var nye fiskeområder vi besøgte:  “hvor dybt tror du der er derude ?”

Vi har set nærmere på Lowrance Fish Hunter Pro, der er et ekkolod man kobler på en line som ethvert andet endegrej og kaster ud, hvor det skal måle dybden.

Uanset om du går på kysten med fluepinden eller skal sørge for at præsentere din agn i den rigtige dybde på de mange geddesøer – så er det en ultimativ game-changer at du kender dybden, så du kan tilpasse dit fiskeri efter dette. For slet ikke at tale om lakseåens høller, store sten og snedige bundstrukturer, som det normalt tager en hel generation at få lokket ud “af de gamle” der kender området – her tager du blot Fish Hunter frem og du ved præcist, hvordan du skal præsentere din agn eller om du skal grave synkelinen frem til fluepinden.

DSC04858
Vel ankommet til fiskepladsen er spørgsmålet altid – hvor dybt vand fisker vi på idag ? Et spørgsmål som Fish Hunter hurtigt kan besvare

. Det er selvfølgelig også muligt at kaste det ud ved “håndkraft” med en line bundet i – vi syntes dog det er lettere at håndtere med stang og hjul og den 152 gram tunge enhed er bestemt til at håndtere på en god “gedde-stang” eller lignende.

Opladning og batteritid – før vi gik igang med testen sørgede vi for at lade enheden op hele natten (manualen siger mindst 4 timer), så vi ikke løb ind i problemer med strømmangel.  Opladningen foregår med en USB-lader. Specifikationerne på batteriet er 10 timers aktivt brug og intet mindre end 500 timers standby – altså rigeligt til en hel fiskedag.

LÆS OGSÅ:
Effektivt fiskeri med elektronik

Fish Hunter Pro connectes til din smartphone ved hjælp af WiFI og når du har registreret dig selv og din enhed, er du klar til at komme igang med den praktiske brug.

Kortlæg dit område – “Mapping-funktionen” giver dig mulighed for at lave dit eget dybdekort over det område, hvor Fish Hunter har været. En særlig god feature, hvor du efterfølgende får vigtig viden om huller, skrænter og toppe der erfaringsmæssigt altid holder flere fisk. For fiskere der er vant til at anvende andre loggingtjenester som for eksempel Insight Genesis, er strukturen dog ikke så detaljerer, men den giver et fingerpeg om hvordan forholdene er. Se videoen herunder og så kan du selv dømme derefter

 

 

Ekkolodsfunktion – Fish Hunter Pro indeholder flere sonarelementer, der giver et ekkolodsbillede og kan afsløre om der er fisk i det område den er i. Her er det vigtigt at afstemme forventninger – Fish Hunter kan selvfølgelig ikke give så fint og godt et billede, som på stationære ekkolod med separate transducere, men det er i stand til at markere fisk, og på app-en kan du programmere at der kommer et lydsignal, når der spottes fisk. Fisker du imidlertid hvor der er skidt i vandet, der ses som fisk vil du dog hurtigt slå denne lyd fra.

Se filmen herunder og se hvilke funktioner der er

 

Appen – giver en del muligheder og vi nævner her nogle af de vigtigste:

  • upload billeder af din bedste fangst og dele den med fiske-buddies.
  • gemme waypoints fra din sidste fangst i området
  • Hente dine egne loggede kort frem over det område du fisker i
  • Se billeder kloden rundt af fiskearter, du slet ikke anede eksisterede
  • Se hvor andre fisker i dit område
LÆS OGSÅ:
Opgradering af NO LUCK

Vi siger tak til Marine Proshop der har stillet Fish Hunter til rådighed for denne artikel og mon ikke den er et oplagt julegave-ønske for mange. Du finder den her, hvis den skal placeres på ønskelisten, så du undgår tennissokker og hjemmestrik

mps.png

 

 

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.