De rigtige waders til småbåden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

De rigtige waders til småbåden

Enhver fisker med respekt for sig selv og hang til gode kvalitetsprodukter, har på et tidspunkt haft berøring med Ocean og mange mennesker vil nikke genkendende til de skrig-orange regnfrakker, der har prydet landets fiskebåde i årevis. Ocean har produceret regntøj siden 1958 og idag er en multinational virksomhed, der sælger regntøj i mere end 25 lande verden rundt.

Vi bevæger os lidt væk fra det benhårde miljø og barkede næver på stålkutterne til noget som vesterhavsfiskerne nok vil betegne som “no’et pinde-værk”, nemlig en lille jolle rigget til sportsfiskeri. Men selvom udstyret er lidt forskelligt, har vi på samme måde nogle krav til vores “arbejdstøj” – det skal udføre en opgave og det skal være ordentlig kvalitet ! Vi har derfor besluttet at afprøve Ocean’s produkter til sportsfiskeriet – og vi er bestemt ikke blevet skuffet

BELTWADERS – en waders der går op til livet, uden seler og med en god elastik. I livet kan de indstilles med en praktisk dobbeltknaplukning, der letter påklædningen og alligevel gør at de sidder passende stramt uden tendens til at ville falde ned. Støvlen er i eet med bukserne og kvaliteten er blød og lækker. Denne waders er særdeles praktisk ved et kort brug – eventuelt når båden skal søsættes og skubbes ud til passende dybde, så man skåner motor og bund.

ocean3
Når båden skal søsættes er beltwaders optimale, da de hurtigt kan tages af og på og fylder ganske lidt

ÅNDBARE WADERS – En ordentlig krabat af en erhvervsfisker skal jo helst lugte lidt af hav og mand efter flere døgn på havet, imens vi sportsfiskere gerne skal tage os godt ud i enhver situation, når der skal tages billeder af vinderfisken. De åndbare waders sørger for at du på en varm sommerdag ikke sveder som et damplokomotiv og da det er waders der går helt op til brystet, vil mange kystfiskere finde dem særlig velegnet, når de i båd skal besøge jomfruelige fiskepladser på landets småøer og derefter have maksimal rækkevidde, når de efterfølgende skal vade rundt langs kysten.

LÆS OGSÅ:
Let grej til havfiskeri 1
ocean2
Komforten er i højsædet med de åndbare waders, der kan bæres i timevis på de varme dage. Bemærk det indbyggede bælte og forstærkningerne på forsiden af benene – gode detaljer, der giver lang holdbarhed og super pasform.

ocean8

En lettilgængelig lomme foran rummer de fleste blinkbokse, ligesom de 3 små lommer kan opbevare mindre æsker med smånips som svirvler, kroge eller lignende. Lommen har et kraftig overfald med velcro og åbnes og lukkes let med både venstre og højre hånd

 

 

TECH SHELL JAKKE – afprøves sammen med waders-ene. Det er Ocean’s Tech Shell serie, der er åndbart materiale, der tåler et vandsøjletryk på 8000 mm. Kvaliteten er 3-lags bonded mikrofleece og der er især for lystfiskere en god bevægelighed.

ocean1
Der er en god bevægelighed i Ocean’s Tech Shell jakke og hvis den er med på fisketuren fylder den ganske lidt, hvis den pakkes ned
ocean4
En god detalje på jakken er den højt placerede lomme på armen, som let holder en telefon.

ocean5.png

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.