Kast effektivt hele dagen - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Kast effektivt hele dagen

Der er mange forskellige måder for os bådfiskere at præsentere en agn på, men trolling/dørgning og kastefiskeri er to af de mest populære metoder, og også to af de mest effektive. Inden vi nu så at sige, kaster os over kastefiskeriet, så lad lige opridse, hvornår kasteriet fungerer bedst, og hvornår trolling/dørgning virker bedst.

Kastefiskeri er normalt mest effektivt i lavt vand, og når du har lokaliseret fisk og/eller byttefisk. Lad os sige, at du ved, hvor der er et lille stenrev eller en fordybning, og du har  mistanke om, at nogle predatorer måske hænger ud omkring den struktur. Det er kun tre eller fire meter dybt på stedet, og vandet er ret klart. Hvis du glider eller troller henover stedet, skræmmer du fisken. Men hvis du bliver 30 meter væk og kastefisker, vil fisken aldrig vide, at du er der, før du fanger den. Når dybden er lav eller fiskeaktivitet begrænset til et lille område, er kastefiskeriet midlet til gode fangster.

Og så virker kastefiskeriet også i visse situationer på dybt vand – f.eks i søer med et højt fisketryk og hvor fiskene trykker sig mod bunden i søens dybere partier eller på de tidspunkter af året, hvor byttefiskene samler sig og predatorerne spiser lystigt i periferien.

To oplagte virkemiddel i kastefiskeriet er den frontmonterede elmotor og en solid kasteplatform – ved disse 2 ting opnår du fuld fokus på fiskeriet, godt udsyn og effektiv placeringsevne.

LÆS OGSÅ:
El-motor til jollen

Kastefiskeriet fordrer gode kasteagn og i særdeleshed en eller flere gode kastestænger, der både er afpasset i kastevægt og aktion til netop det fiskeri, som du praktiserer på denne dag.

Personligt kaster vi særdeles meget med crankbaits, fordi de er eminente kasteagn men også fordi at du kan variere agnens gang i vandet ganske betragteligt, alt efter hvorledes at indspilningen foregår.

LÆS OGSÅ:
Welcome to the StrikeZONE!

Netop til crankbaits har du mulighed for at vælge en let stang, der selv efter 200 kast ved middagstid, giver mod på mere.

5grader
Nogle leverandører arbejder intensivt med at tilpasse stangens ergonomi til kastesituationer – et godt eksempel er Quantums SmartTrigga, hvor håndtaget er vinklet 5 grader. En lille ændring med en stor virkning
DSC05910
Et letvægts-setup giver masser af motivation til mange kast – og alene derfor vil en slank og let klinge med tilhørende trimmet hjul give mulighed for gode resultater

Rigtig gode kastestænger – læg mærke til den lave vægt. Selv i næsten 9 fod vejer Vapor stangen under 150 gram !

Skærmbillede 2018-04-23 kl. 20.51.04

Skal du have lidt mere kastevægt, så er Detector Extreme virkelig gode, lette og med masser af bund i.

Skærmbillede 2018-04-23 kl. 20.35.28

DSC05981
En absolut favoritagn allerede – dette er Quantums Manniac, der snildt blæses ud på 30 meter og kan drives helt ned under 7 meter under vandoverfladen.
LÆS OGSÅ:
Den helt rigtige stang til predator-fiskeriet

 

 

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.