Fin-Nor til det lette torskefiskeri - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Fin-Nor til det lette torskefiskeri

Denne “Månedens Produkt” er fra Fin-Nor, hvor vi nøje har udvalgt stang og hjul til det lette torskefiskeri.

finnor 5
Klingen er af solid carbon type der fremstår let og i en fin kvalitet i beviklinger og øjer

STANG – er en Lethal Variado i 6-12 lbs.  og den måler 7 fod Stangen er forsynet med ialt 9 stk solide øjer med 3 stk fæste. Klingen er solid carbon type der giver en ekstrem let stang der er næsten umulig at ødelægge. Letheden mærkes også og den testede stang vejer bare 292 gram.

Hjulholder fremstår som en fin kvalitet, der passer fint til det testede hjul og stangen deles ved håndtaget der er i skum og med en fin længde på ialt 69 cm. Forrest på håndtaget er der en indsnævring, der giver et godt greb også med fiskeslim på hænderne. I serien forefindes desuden vægtklasserne 12-20 og 20-30 lbs. Alle er 7 fod lange og er desuden med krydsbunddup der er særdeles praktisk hvis fightbæltet skal frem eller hvis stangen skal anvendes til trolling

HJUL – er Fin-Nor Primal i model PR10HS. Udvekslingen er høj med 7,2:1 og vi bemærker dette positiv, når den lette jig skal op fra 20 meters dybde, hvilket sker i et højt tempo. En høj udveksling kræver et godt greb og det runde håndtag skuffer os heller ikke her og det tykke skum falder godt ind i hånden og man føler en god kontrol med stangen. Hjulet er forsynet med knarre – så kan medfiskerne lytte med, når der er flex på klingen eller den søde lyd kan bryde agnfiskeriets monotone stilhed.

Spolen rummer 345 meter 0,25 og vi fylder det op med en jiggingline med farveindikation. Bremsen glider fint og selv med et par solide bundhug foregår det uden pludselige ryk, men i stedet med en fin glidende bevægelse. Materialet på huset er aluminium med en særlig saltvandscoating, der gør at det kan holde til det salte fiskeri.

LÆS OGSÅ:
Rhino trollingblink - sådan bruges de bedst
Finnor 3
Hjulhuset er coated så det kan holde til det hårde salt-miljø
finnor 4
Hjulholderen spænder fint om hjulet og fremstår i en kraftig kvalitet
Finnor 1
Denne 2 kg torsk gav en god fight på den lette klinge og man ved at den kan klare endnu større fisk uden problemer

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.