Cobra HH600E VHF – håndholdt sikkerhed - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Cobra HH600E VHF – håndholdt sikkerhed

Vi har haft den håndholdte VHF Cobra HH600E med på fisketuren – læs med her og se de vigtigste detaljer.

SIKKERHED – en håndholdt VHF er en vældig god sikkerhed og modsat den fastmonterede kan den i en tilspidset situation medbringes i vandet eller i en redningsflåde. Den testede model har endvidere Distress Call. Ved blot et enkelt tryk på denne sender du en nødalarm til Lyngby Radio og alle skibe i et stort område. Alarmen fortæller ved et enkelt tryk på knappen hvem du er og hvor du befinder dig.

 

 

co1
Knapperne på Cobra-en har en god respons og virker som værende en god holdbar kvalitet. Vil du have yderligere respons kan du tilføje tastelyd. Displayet virker letlæseligt og det er let at finde rundt i de forskellige menuer. 

FLYDER – Cobra 600HHE har den glimrende egenskab at den flyder, hvis den ryger i vandet og vi er særlig positive over den skarpe orange farve der er særlig synlig hvis den skal findes i vandet. Tabes radioen i vandet vil den indbyggede lygte desuden begynde at lyse for ekstra synlighed.

BATTERI – ingen håndholdt er bedre end sin strømkilde og Cobra-en er forsynet med et Li-ion batteri der efter specifikationerne holder 10 timer ved en sendestyrke på 6 W. Er du uheldig og løber tør for strøm på standardbatteriet, er det ligeledes muligt at montere 5 AA-batterier i den medfølgende holder og montere denne i stedet for Li-ion batteriet –  en smart og lettilgængelig løsning.

Skærmbillede 2018-03-27 kl. 09.03.57
Rewind Say Again afspiller den optagede kommunikation – for eksempel positioner der så kan tastes ind på din kortplotter

HVAD SAGDE HAN ?? – vi afprøver “Rewind Say Again”, der er en funktion der kan optage kommunikationen og afspille den senere. Funktionen ser vi som værende særlig nyttig, hvis der for eksempel opgives positioner eller andre vigtige oplysninger som man af den ene eller anden årsag ikke får skrevet ned. 

BLUETOOTH – hvis din smartphone er gemt af vejen under sejlads eller du er lidt øm over at den skal udsættes for saltvand og skumsprøjt, vil du sætte pris på Bluetooth-funktionen, hvor VHF-en fungerer som mikrofon og højttaler for din telefon og du derved kan svare opkald direkte fra denne. Efter du har parret de to enheder, vil de automatisk være connected når de er indenfor rækkevidde.

LÆS OGSÅ:
To lystfiskere reddet i Østersøen
Skærmbillede 2018-03-27 kl. 20.07.41
Cobra HH600E kommer med en komplet udstyrspakke bestående af oplader til cigarstik, 220V oplader, Li-ion batteri, stik til NMEA 2000 opkobling, strop og bælteclips. Opladeren kan lade løst batteri eller når det er monteret.  

Skærmbillede 2018-03-27 kl. 21.22.38.png

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.