Predatorfiskere > GO PELAGIC!
En af Europas dygtige predatorfiskere hedder Tom Bierinckx og bedriver tiden med specialiseret predatorfiskeri i et af Hollands største flodområder, nærmere bestemt Volkerak, Hollands Diep og Haringvliet.
Smaabaadsnyt har været i kontakt med Tom, der i denne vinter har haft helt ekstraordinære fangster og de er alle taget på det opsøgende pelagiske fiskeri. Denne type fiskeri udmærker sig ved at du som fisker, afsøger dit fiskevand aktivt ved hjælp af et godt ekkolod og med en fast hånd på motoren, intensivt nedstirrende de mindste forandringer på ekkoloddet. En kyndig hånd på fremdriften er et must, for du skal med sekunds varsel kaste din båd i fuld bak for at fastholde den potentielle storfangst, når den toner frem i sonarskyggen.

Et andet udbytte, som mange fiskere værdsætter højt – er muligheden for at målrette fiskeriet efter XXL-individer, det er ikke unormalt at megen af tiden på vandet bruges på at lede – og når FISKEN så er fundet, så fiskes der intensivt på netop denne ene fisk.


Selvom mange pelagiske predator-fiskere blot har en enkelt stang i gang under fiskeriet, kan fiskemetoden ikke beskyldes for at være udstyrs-let, for hvad du ikke medbringer på stangsiden, medbringes i endeagn – de hardcore vil have meget lidt tålmodighed med den valgte endeagn – når fisken endelig er fundet, og den ikke napper den serverede menu – vil jiggen blive skiftet øjeblikkeligt til anden form eller farve.
Det er lykkes at få Tom Bierinckx til at løfte sløret for sine favorit-agn – og til det pelagiske fiskeri er det V2Riggle og V2ib, begge fra Gunki.

Ydermere på udstyrssiden, er det vigtigt at have en kortere, typisk 1,9-2,0 meter fleksibel stang hurtig aktion – med en casting-vægt omkring 30-35 gram.
Fiskestangen, som Tom bruger, er Gunki Chooten Casting og hjulet er Gunki BC200XHS. Det er superhurtigt med sin 8/1 ratio og ideel til denne type fiskeri – og linemæssigt naturligvis flourocarbon på forgangsstykket men Tom bruger faktisk også en flourocarbon med tynd diameter, som hovedline.
Nedenfor ser du et par udvalgte videoer, der beskriver det pelagiske fiskeri nærmere:
