Masser af dybdekort til Silkeborg-søerne - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Masser af dybdekort til Silkeborg-søerne

I hele Gudenå-systemet med de mange tilhørende søer, har der igennem de sidste år været en hyppig indsamling af dybder til korttjenesten C-MAP Genesis – i praksis så mange at de fleste søer er fuldt loggede og frit tilgængelige for såvel lystfiskere og sejlere.

Et godt og opdateret dybdekort giver masser af fordele i planlægningen af fiske- eller sejlturen ligesom der er klare sikkerhedsmæssige fordele, ved at kende vanddybderne.

På smaabaadsnyt.dk har vi ligeledes deltaget i indsamlingen af vanddybder – f.eks. brugte vi tilbage i 2014 ikke mindre end 3 dage på at sejle Skanderborg Sø rundt og sammen med andre, har disse logninger bibragt et detaljeret dybdekort, som alle kan tilgå gennem C-MAP Genesis. Tjenesten er i sin basisudgave ganske gratis at benytte og er du desuden udstyret med multifunktionsdisplay (MFD) fra enten B&G, Simrad eller Lowrance kan du desuden downloade dybdekortene således at du har dem med ud næste gang.

LÆS OGSÅ:
C-Map Genesis bliver endnu bedre!

Selvom du ikke har et instrument i båden, rummer dybdekortene masser af god viden og du kan således derhjemme i ro og mag udforske fiskeområdet og udfinde hotspots.

skanderborg_soe
Skanderborg Sø
brassoe
Brassø
julsoe
Julsø
juelsoe_detail
Julsø – kortudsnit
LÆS OGSÅ:
Insight Genesis sammenlægges med C-MAP og giver helt nye kort-muligheder

Området vest for Møgelø er virkelig spændende – her ligger skrænter og toppe side om side, hvilket giver rovfiskene masser af muligheder for et overraskelsesangreb. Netop området omkring Møgelø er kendt som et godt sandart-hotspot. Navnet Møgelø betyder “Store Ø”, idet den med 28 tønder land er den største i søen.

knudsoe
Selv den mindre Knudsø er logget

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.