Vi tester tørdragt #1 – Magic Marine Regatta - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Vi tester tørdragt #1 – Magic Marine Regatta

Hvis du gerne vil øge dine chancer for at overleve at falde i vandet om vinteren, eller når vandtemperaturen er lav, er det et ultimativt krav at du er iført en tørdragt. Mange tørdragter på markedet er i den dyre ende af skalaen, derfor har vi valgt at teste en prisrigtig model, for at se hvad man får for pengene. Denne afprøvning skal på ingen måde sammenlignes med standardiserede eller  professionelle test under tryk og langvarige ophold under ekstreme forhold, men det kan give et fingerpeg om komfort og hvad du som køber skal se efter ved anskaffelse af en dragt.

Vi har på videoen testet dragten både med og uden en redningsvest – EN TØRDRAGT SKAL ALTID ANVENDES MED EN REDNINGSVEST !!

Vi er rigtig glade for at have modtaget råd og vejledning fra Aarhus Sea Shop der er en professionel butik for småbådssejlere og de har også valgt at stille en dragt til rådighed for testen. På baggrund af en del korrespondence med vores krav til prisniveau og deres erfaring faldt valget på en dragt af mærket Magic Marine Regatta.

magic.png

En tør-dragt holder dig modsat en flyde-dragt tør, hvis du falder i vandet. Flydedragten holder dig flydende, men på grund af vandets lave temperatur og det faktum at dragten ikke er tæt og der derved flyder vand ind, vil dine muskler gå i krampe og du vil indenfor et stykke tid ikke være i stand til at bevæge dig. Hvor lang tid der går afhænger af mange vandets temperatur og din påklædning under dragten. Ved almindelig vindtæt påklædning i 10 grader koldt vand er du sandsynligvis bevidstløs efter 2 timer og død efter 4 timer i vandet. Er du derimod iført en tørdragt med termoundertøj er din overlevelsestid forlænget BETRAGTELIGT – nemlig til 20 timer eller mere.

LÆS OGSÅ:
Smart rengøring lige ved hånden

kulde.png

Skema: Søsportens Sikkerhedsråd

AFPRØVNING – foregår i 5 grader koldt vand i Nyborg Marina. Vi springer i vandet med og uden en selvoppustelig redningsvest og iført isolerende underlag som beskrevet ovenfor, en neoprenhue og handsker. Vi sørger for at hele hovedet er under vand ved nedspringet. Dragten føles let at bevæge sig i og der er ingenting der hæmmer vores bevægelser under svømmetag og ikke mindst er dragten ved denne korte øvelse tæt.

OPDRIFT – Når man tager en tørdragt på, går man ned i knæ samtidigt med at man åbner halskraven for at der kan slippe luft ud af dragten. Vi afprøver flere gange med mere eller mindre luft i dragten og selv med lidt luft i dragten yder den et betragtelig hjælp til opdrift – MEN husk redningsvesten, da bevidstløshed forekommer længe før du dør og du vil derfor drukne uden en redningsvest.

GOPR9593

STOF – Dragten er designet til et aktivt liv på vandet for fiskere og jollesejlere og den er derfor forsynet med en to-lagskonstruktion MTECH 2.0, der består af en åndbar indermembran og et slidbeskyttende yderlag. På bagdelen og knæene er stoffet forsynet med Cordura-forstærkninger, der modvirker at stoffet slides igennem på disse steder da de ofte er udsat for påvirkninger.

STØRRELSE – Jeg er er 184 cm høj og vejer ca 85 kg. Dragten passer mig fint med ski-undertøj, fleece-dragt og en ekstra uldtrøje indenunder. Husk at det er vigtigt med et tykt isolerende lag indenunder dragten, for at du holder varmen i det kolde vand. Derfor vil det også være vores klare anbefaling at man opsøger en fysisk butik for at afprøve sin dragt og få råd og vejledning før køb.

Til dragten fås en letvægts inderdragt (bamsedragt) i termisk micro-fleece.

LÆS OGSÅ:
Stor optimisme fra Biltema på Boat Show

MANCHETTER/KRAVE – er udført i Metalite GlideSkin, som er en titanium-coated foring, der reflekterer varme tilbage til kroppen, og derved hjælper kroppen med at regulere kropstemperaturen både under varme og kolde forhold. Halskraven føles passende stram, når man først lige får den placeret rigtigt.

DSC05180

TILPASNING – Dragten kan tilpasses i livet ved hjælp af en velcro-strop på ryggen, som har den smarte egenskab at den er forsynet med elastik, der kan strække sig når man sidder ned. Venstre lomme er forsynet med en praktisk lomme med velcro-lukke, der let indeholder en pung eller mobiltelefon.

LYNLÅS – går skråt ned fra venstre skulder og på tværs af maven. Lynlåsen er af mærket TIZIP, et tysk fabrikat som vi ved vores research finder på flere forskellige fabrikater af tørdragter. Da vi tager dragten på første gang føles lynlåsen stram ved skulderen, så vi smører den lidt med den medfølgende special-silikone, hvilket hjælper betragteligt. Lynlåsen skal iøvrigt vedligeholdes løbende, ved at smøre den med denne silikone – især hvor lynlåsen ender er det vigtigt for at den kan holde helt tæt.

KØB – Den vejledende udsalgspris på dragten er 3.995,- og dragten kan erhverves hos Aarhus Sea Shop, Gåseagervej 12, 8250 Egå som også besvarer spørgsmål på tlf. 86786111 eller info@aarhusseashop.dk     seashop.png

1200px-GoPro_logo.svg

 

 

 

One thought on “Vi tester tørdragt #1 – Magic Marine Regatta

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.