Westins bud på agn til de store madammer - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Westins bud på agn til de store madammer

Vi har igennem den seneste måned runderet flere kendte brands, og fundet vores egne favoritagn til den kommende tid, hvor der skal bruges en hel del tid på søerne og brakvandet efter den altid ventende PERSONAL BEST.  Efter en lup på andre mærker, har vi stillet skarpt på Westins sortiment, prøvet en del – fravalgt meget lidt men har i denne artikel valgt en lille håndfuld endeagn, som har fundet deres egne pladser i gedde-sortimentsboksen.

Vi gider ikke dårlig kvalitet – hellere investere lidt mere i en god endeagn end købe 2 halvgode, hvor øjnene falder af midtvejs i sæsonen eller at kroppen udvider eksistensgrundlaget og går i eet med grejboksen. Vi vil have god kvalitet og nærmest som grundkriterie, bliver vores afprøvede endeagn skødeløst opbevaret efter endt værneligt på dagen – for først ved forberedelserne til næste tur at finde sin vante plads.  Det er ikke lykkes os igennem de sidste 6 uger at få et af de indkøbte endeagn til at miste legemsdele – end ikke efter en intim infight med en semisulten geddemadamme.

Nå…. Tilbage i de glade 30´ere….ikke de rigtige men forfatterens tidligere årti havde vi et legendarisk gedde-tur i den nærmest lokale sø – et utal af gedder, toppet med flere over 10 og med 15,3 kg. på toppen…. I sig selv mindesværdig men glemmer nok aldrig en anden hændelse på denne dag, nemlig da min geddespinner blev nappet af en mindre pind-gedde på afrundet 1 kg. – nå ja… det er måske ikke så specielt men da min nye “ven” pludselig sprang 1 meter ud af vandet, forfulgt af en kannibalistisk artsfælle – fik jeg for alvor øjnene op for hvor hugudløsende en gedde-imiteret agn kan være.

LÆS OGSÅ:
Smoke Braid...Lydløs fletline fra Quantum

DERFOR fik gedde-mønsteret lidt ekstra point, da Westins produkter skulle finde vej fra Jagt & Fiskerimagasinet og til hjemadressen.  Til kastefiskeriet zoomede vi derfor ind på Mike The Pike – der findes i 2, for os, oplagte varianter hybriden HL/SB (Hard Lure / Soft Bait) og HL (Hard Lure).

DSC01774
Westins Mike The Pike (SH) hænger til tørre ved Dansk BrakvandsCup 2017. Bemærk at dagene hvor du skal huske hvor dybt din agn går, er talte – Westin sørger pædagogisk for stempling af dybde og vægt. Læg også mærke til de semi-softe finner – Mike har en meget karakteristisk slow-roll action og findes i 8 forskellige farver
DSC01779
Mike The Pike HL (Hard lure….) går lidt dybere end storebroderen, nemlig 0,5-2 meter qua den indbyggede ske. Er formidabel af kaste med – alt efter temperament kan den midterste trekrog afmonteres. 
DSC01791
Hypoteez ST er den tredje udvalgte kasteagn, til imitation af møgirriterende gedde, der med usvigelig sikkerhed vil få større gedder til at tænde totalt af. I den nye variant er der tillagt en inch (2,54 cm) som gør en masse godt for denne agn – den tydelige action paddle tail er ret markant og flytter virkeligt noget vand. Kan fint rigges til kastefiskeri som vist her eller med et konventionelt jighoved

Da boliglånet alligevel var optaget, og størstedelen øremærket til nye agn – gav vi os selv den opgave at prøve nogle af de STORE kaste/dørgeagn, nærmere bestemt ShadTeez på hhv. 22cm og 27cm. Det er i en størrelseorden, hvor du holistisk sammensætter den samlede ekvipage – hjul og stang skal i den grad passe til agnen, for at du har en realistisk chance for at blæse 117 gram ud på afstande, der rummer mere end 2% sandsynlighed for at kunne interessere en afventede predator.

DSC01786
Shadteez med moderigtigt og nyt rødt krogsæt…. Læg mærke til at Shadteez tydeligt har et dobbelt lag klar coating, der udover en vis beskyttende effekt, giver det et “slim look”
DSC04405
Er du træt i armene, er Shadteez også en fremragende dørgeagn – den dybe krop, den slanke bagende og den brede hale giver en meget rullende action, der her har overlistet en 6 kilos

Sidste bud som forbliver i grejboksen, er Ricky The Roach… som ligner … ja en skalle… En kropslængde på 14 cm og kastevægt på 42 gram er formidabel til både gedder og sandart. Den lidt store shad tail giver en hurtig, uregelmæssig og vækkende gang,

DSC04191.jpg

Westins produkter findes i et utal af fiske- og grejbutikker – vi har til denne artikel fået glimrende sparring og gode råd fra Jagt & Fiskerimagasinet, Kbh.

Der findes en masse beskrivende videoer om ovenstående produkter fra Westin:

One thought on “Westins bud på agn til de store madammer

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.