Vinterprojekt – få jollen frisket op - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Vinterprojekt – få jollen frisket op

På alle måder er vinteren en svær periode for os bådejere – man sidder i sit hus, spejdende ud gennem de grå gardiner og ønsker sig tilbage til den sæson der var, hvor de gode familieoplevelser, kammeratlig hygge og lyse sommeraftener går igen. For ikke at risikere at tørre helt ud vinteren igennem, kan man ”overleve” på små eller store vinterprojekter, der jo også har den fordel, at man er helt klar til sæsonen starter igen og i øvrigt forøger værdien af båden.
Projekterne kan være mange ting – kun fantasien sætter grænser – Den lille slæbejolle kan få en gang maling, måske i samme farve som ”moderskibet” og måske skal den også have navn på og nogle friske beslag, så den holder til den nye sæson. Hvis du har et sted at stå indendørs med projektet, er det selvfølgelig at foretrække, men de seneste års milde vintre gør det bestemt også muligt at parkere småbåden eller jollen et par dage i carporten. Hvis man så ellers deler projektet op i mindre bidder og tager varmt tøj på og et par montagehandsker, kan det hurtigt blive til en god oplevelse, der giver selvtilfredshed og ikke mindst kan det udføres uden det samme tidspres der kan være om sommeren, hvor man også gerne vil ud at sejle, når der er godt vejr.
Den lille Quicksilverjolle blev i et vinterprojekt slebet ned og fik en frisk gang maling og ny Lowrance-elektronik og el ombord
Hvis du ikke er til det større projekter, så brug vinteren på at få afmonteret mindre dele af træværket og tag det med hjem i værkstedet, få det slebet ned og behandlet med en ny gang lak eller olie, så det igen er klar til sæsonen starter igen. Hvis man går grundigt til værks, kan det være en tidskrævende opgave med mellemslibninger, poleringer eller andet og specielt her er det dejligt at kunne gå til og fra projektet med en fornemmelse af at have masser af tid. Belønningen er et smukt selvgjort resultat, der vil pryde båden mange år frem og give masser af sejlerglæde
Bliv klar til laksesæsonen
På de lidt større trollingbåde, er det f.eks. netop perioden fra oktober til februar, hvor man er kommet igennem sommerens fiskeri og alle de hyggelige familieture, at tiden bliver brugt på at gøre båden klar til laksesæsonen, der starter i december. Har båden fået nogle skrammer under sommerens brug er det præcis denne periode, hvor der skal repareres skader i gelcoat, udskiftes slanger filtre osv. osv. Vinterens trolling efter laks er næsten altid lig med sejlads i tåge eller tusmørke og derfor ser vi også en del kunder, der monterer en radar på båden af samme årsag. De nye modeller af radarer er intet mindre end fantastiske og sammenkoblet med kortplotteren, giver de dig et hidtil ukendt overblik og sikkerhedsfølelse.
abe94c_7b971ad4f5004c4d9f295738fa291f26-mv2
Uanset hvilket vinterprojekt du måtte have, stort som småt, så står MarineProShop’s mange dygtige medarbejdere klar til at hjælpe dig med kompetent rådgivning, så du får et godt og sikkert resultat.
Find produkterne til dit helt eget vinterprojekt på www.marineproshop.dk 

 

LÆS OGSÅ:
Masser af dybdekort til Silkeborg-søerne

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.