Gør dækket smart og sikkert med Treadmaster fra Diatom - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Gør dækket smart og sikkert med Treadmaster fra Diatom

De fleste småbådsfiskere ved at agterdækket er det område, hvor der er mest trafik og slitage på glasfiberens topcoat. Dette er heller ingen undtagelse på vores 20 år gamle Ryds 600 og der skulle bestemt ske noget for at blive ved med at have en velfungerende fiskemaskine.

Skærmbillede 2017-09-14 kl. 20.27.19

Dækket på den gamle Ryds var godt brugt med spor efter montering af stole m.m.

Vores valg faldt på Treadmaster fra firmaet Diatom. Treadmaster er et særdeles respekteret brand og anvendes også i stor stil på bl.a. sejlbåde, hvor der er særlig store krav til skridsikkerhed og ikke mindst holdbarhed. Treadmaster egner sig vældigt godt til renoveringsopgaver, men også til nye både, hvor man ønsker at skåne glasfiberen og produktet monteres da også på nye engelske Warrior-både, hvilket også vidner om en høj kvalitet.Skærmbillede 2017-09-14 kl. 20.07.39

På billedet ses det næsten færdige resultat – der mangler blot en grundig rengøring

For at give den letteste og bedste montering er det en god ide at lave sig nogle skabeloner  i pap som man derefter klipper ud – så er man sikker på at man får det udseende på sit projekt som man vil have. Et andet godt fif er at lave nogle felter hvor man lægger Treadmaster på og meget gerne med en 3-4 cm luft mellem pladerne – det syntes vi giver et pænt og mere luftigt udseende. Treadmaster skæres med en MEGET skarp hobbykniv eller klippes ud til ønsket størrelse.

Skærmbillede 2017-09-14 kl. 20.21.42

Der er et passende stort farveudvalg af Treadmaster

Før du monterer, så sørg for grundig afrensning og efterfølgende affedtning før du limer. Vi anvendte Tec-7 til fastlimningen, da det virker lidt lettere at håndtere, men det er vores indtryk at den originale 2-komponente epoxylim nok er stærkere. Når du lægger pladerne på så sørg for at presse alt luften ud og hvis du har mulighed for det, så læg en form for pres på pladen. Vær omhyggelig med at få limen helt ud til kanterne og afdæk eventuelt med tape.

LÆS OGSÅ:
El-motor til jollen

Vi er særdeles tilfredse med det færdige resultat og glæder os især over:

  • en behagelig dørk, der virker blød og komfortabel
  • et godt farveudvalg. Vi har valgt lys grå
  • absolut skridsikkerhed under alle forhold – også når der er fiskeslim på dækket
  • et pænt udseende som dækkede gamle revner og huller, hvilket også forøger bådens værdi
  • beskyttelse af glasfiberen – også når der tabes tunge ting i urolig sø

 

diatom-logo

 

 

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.