Bomber til stor-makreller - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Bomber til stor-makreller

I lang tid har vi set massive stimer af brisling i Storebælt og har også fanget en del på Dipsy og Apex. Dog syntes vi det er et minus at fighte makrellerne med en tung dipsy i fronten. Derfor besluttede vi os for at teste en del af Bombers sortiment. Bomber er kendt verden over som værende i absolut top-klasse, når det gælder woblere til trolling.

For at komme så tæt på agnen de jager vælger vi en B24A-PBO. Modellens krop er 9 cm lang og skeen er ca. 3 cm. Wobleren går 3-4 meter ned i vandsøjlen, hvilket ofte har været toppen af de Brisling-stimer vi er stødt på så den har et perfekt fit til dette fiskeri. Farven er perlemorshvid med sort ryg og orange bug – altså meget tæt på en rigtig brisling og med pirrende rasleperler indenbords, skal det nok få makrellerne i tale.

Skærmbillede 2017-08-13 kl. 08.46.45

Vi tester også en mindre udgave – en B13A-XSI04 som er 6,5 cm lang og med en kort ske, som får wobleren til at gå ca. 50 cm under overfladen. Vi syntes det er lige lidt nok, så den får 30g vægtbelastning, så den kommer lidt længere ned. Den lille model er glasklar, med hvid ryg og bug og skrigende rødt hoved.

Vi laver en 1,5m lang forfangsspids i 0,30 fluorocarbon, som vi binder med en woblerknude direkte i springringen på wobleren – ingen grund til at ødelægge gangen med en tung svirvel her.

Ingen tvivl om at disse Bomber-woblere får en fast plads i grejkassen – det er herligt let at rigge til og ikke mindst at fighte makrellerne direkte på linen på de lette stænger. Vi fiskede på dagen med to stænger med Apex og Dipsy og to andre med woblere og de fiskede næsten lige godt op.

LÆS OGSÅ:
UV-Farver fra Rhino

Bomber kan købes hos de velassorterede grejforhandlere for eksempel hos HTB Sunds

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.