Bådejerens multispray - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Bådejerens multispray

Mange ting på båden lever i et hårdt saltmiljø og det kan helt sikkert betale sig at bruge tid på lidt vedligeholdelse. Vi bruger selv en del multispray under forskellige forhold og syntes den er speciel god til:

Påhængsmotoren

Under service, eller efter behov så tag motorkappen af motoren og spray let henover hele motoren – evt. kan stik adskilles, da produktet også har en særdeles god beskyttelse af de elektriske installationer. De bedste produkter på markedet har en særdeles god penetrerende effekt og trænger også ind under den eksisterende smøring, der er foretaget med fedt. Nogle produkter kan opløse limen til hættens klistermærker, så giv den lidt rengøring med vand efterfulgt af voks.  

Beskyttelse af trim eller Z-drev der sidder meget udsat og er et oplagt emne til at give lidt ekstra beskyttelse – skyl saltvandet af,, når du har været ude at sejle og giv det et pift med multispray, så er det beskyttet og du undgår korrosion.  

 

Gas og gearkabler

En multispray, som for eksempel GT 7 fra Tec 7, har gode rustløsende egenskaber og kan derfor anvendes til at løsne rust, da det trænger ind og opbryder rustkrystallerne og sikrer at du i de fleste tilfælde kan løsne dit kabel og få det smurt ordentlig op igen

Bådtraileren

Mange steder på bådtraileren er svært tilgængelige og det kan være en udfordring at komme til de rigtige steder, især ved spil og spilhåndtag kan det være umuligt at smøre aksler m.m., men langt de fleste sprayprodukter kan let komme til med sin praktiske spids og penetrerer langt ind i emnet og yder samtidig en beskyttelse til galvaniseringen

LÆS OGSÅ:
Vi tester tørdragt #2 - Kokotat Supernova Angler

Fiskehjulene

Skyl saltvandet af hjulene og giv dem en omgang multispray, så undgår du afskalninger eller opkogninger i aluminiummet som følge af korrosion og passer godt på dit hjul i mange år.

Hængsler

Der er mange steder på båden, hvor der er hængsler til luger og døre, som har en slem tendens til at få let overfladerust. Giv dem lidt kærlighed med multisprayen, så ser de pæne ud og fungerer uden at komme til at klemme eller at få mislyde.

Og så er der jo lige det at multispray også kan bruges i bilen, campingvognen, huset, cyklen osv osv

Leder du efter den perfekte multi-spray til brug i småbåden er GT 7 fra Tec 7 et godt bud på dette. Produktet er set hos Marine Proshop og kan fås i 200 eller 600 ml dåser – se mere her

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.