Spinlock – nutidens redningsvest - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Spinlock – nutidens redningsvest

Ønsker du høj sikkerhed ombord og stadig fuld bevægelighed og komfort ?

Flere har opfordret os på Smaabaadsnyt til at lave en gennemgang og test på Spinlock selvoppustelige redningsveste. Mange har begrundet det med at de har haft svært ved at finde en optimal redningsvest til primært fiskeri, hvor bevægelighed er i højsædet. 

Vi er derfor glade for at vi i samarbejde med Århus Seashop, kan bringe en test af redningsvesten set med lystfiskerens og småbådsejerens øjne.

 abe94c_76a440ba6ec84be8aca10f153b3b8d16~mv2.jpg

Modeller

Spinlock repræsenterer et fuldt produktprogram fra 100 N børneveste til 275 N Off Shore veste. Produkterne repræsenterer de fleste behov fra almindelig fjordsejlads i jollen til Nordsøens mere krævende forhold. Fælles for alle veste er at de bygger på et kropsnært princip og et minimalistisk design, hvor vesten fylder mindst muligt.  Mange farver er tilgængelige, så du tilgodeser alle behov for at tage sig godt ud eller ønske om farver der ikke er så sarte.

 Pasform

Enhver lystfisker, der skal være aktiv i sit fiskeri ved, at det er vigtigt at kunne bevæge sig frit uanset hvad man har på under redningsvesten.

Vi har prøvet den udenpå en Fladen flydedragt og en Ursuit overlevelsesdragt der repræsenterer mange fiskeres påklædning under vinterfiskeri. Desuden tester vi på en skaljakke med et standard mellemlag og på dette tøj er der kun positive ting at sige om Spinlock.

Ingen tvivl om, at fisker du om vinteren med meget tøj på kroppen og under strenge off-shore forhold, ja så skal du vælge modeller med 275 N opdrift og også overveje sprayhood som tilbehør – hvis ikke skal, du vælge en af de andre modeller med mindre opdrift – for eksempel den nye prisrigtige Lite ellerLite + model der har 170 N opdrift.   

Tilbehør

På tilbehørssiden er der ikke lagt fingre imellem og man føler sig sikker på at man kan udbygge sin redningsvest, hvis eventyrlysten gør at behovene ændrer sig. Særlig begejstret er vi for Pylon Light™, som er et vandaktiveret LED-lys, der er placeret på en stav der rager 23 cm op i luften. Lume On er et andet belysnings-tilbehør, begge sørger for endnu bedre synlighed, hvis man uheldigvis skulle ligge i vandet under skrappe søforhold.

LÆS OGSÅ:
Fuger og limning i småbåden

Vestene findes desuden med et sprayhood-tilbehør, der sikrer dig mod overskylning fra bølger og gør at vejrtrækningen kan foregå lettere under svære betingelser, hvor bølgerne skyller henover dig.

abe94c_2941075735844463a9f0feac8265e637~mv2

God dansk brugsanvisning 

Med vesten kommer en vældig god og dansk brugsanvisning med billeder, der viser brug og ikke mindst en fremragende oversigt over de forskellige modeller og forskellen på disse, samt tilgængeligt tilbehør.

Det vil altid være vores anbefaling at der bæres en redningsvest under al sejlads og med disse super-veste er der absolut ingen undskyldning mere – så på med vesten

Læs mere om Spinlock Lite her

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.