Skal jeg opgradere elektronik i båden ? - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Skal jeg opgradere elektronik i båden ?

Skal jeg opgradere min elektronik i båden og hvad får jeg for det jeg har, hvis jeg sælger det brugt ?
Smaabaadsnyt giver her nogle bud på hvad du vil opleve af forbedringer, hvis du opgraderer den elektronik du købte tilbage i ca. 2007 og opdaterer den med det der findes på markedet i dag. Der er tale om generelle betragtninger, med vores bud på forbedringer der er sket på tværs af de produkter der er på markedet i dag.

Skærm
Skærmopløsningen er blevet endnu bedre. Hvis du er træt af at din skærm er svær at se i solskin eller hvis du har solbriller på, vil du opleve klare forbedringer, ligesom opløsningen vil give et klarere billede, hvor man ikke ser pigmenterne på skærmen. Mange skærme i dag er med touchfunktion, hvor du trykker direkte på skærmen for at komme til de menuer du ønsker.

Processor
Som ved alle computerbaserede systemer bliver processorerne bedre og hurtigere. Du vil typisk opleve disse forbedringer i forhold til dit fiskeri:

Hurtigere opdatering på din GPS-position
Du undgår ”ryk” når din cursor/pil flytter sig rundt på skærmen. Hvis du skal finde meget præcise positioner eller hvis du i dit fiskeri skal følge snævre dybdekurver vil du opleve at det er lettere når cursor flytter rundt i en hurtig jævn hastighed. De fleste instrumenter har i dag indbygget GPS-antenne i instrumentet, så du slipper for alt for meget ledningsrod.

Zoom ind/ud
På ældre skærme er der ofte en latenstid når du zoomer ind/ud hvilket er irriterende at vente på, når man samtidig skal styre og have opmærksomhed på evt. anden trafik

Ekkolod
Chirp-teknologien er indført på alle nye instrumenter. Det giver bedre og skarpere ekkolodsbilleder, hvor det blandt andet er lettere at separere rovfisk, der står i stimer med andre fisk.

Transducer
Visse typer af transducere til nyere modeller af instrumenter har mulighed for både at scanne meget langt ud til siderne og lige under båden. Det betyder at du, når du søger efter fisk, kan lede meget bredt og derved finde fiskene hurtigere.
abe94c_1bc116acb1c240c0ab4877263541894a-mv2 (1)
Prisniveau
Vi har her forsøgt at angive et prisniveau på tværs af de enkelte mærker, men det er meget vejledende og det er en god ide selv at holde øje med markedet på både nyt og brugt
7” ca. 5.000 – 6.500,- med transducer. Du kan forvente at sælge dit 10 år gamle instrument for ca. 1.600,-
9”/10” ca. 6.900-11.000 med transducer. Du kan forvente at sælge dit 10 år gamle instrument for ca. 2.500,-
12” ca. 25.000 uden transducer. Du kan forvente at sælge dit 10 år gamle instrument for ca. 7.000,-

 

LÆS OGSÅ:
Forbedret sikkerhed og mere tryghed ombord - til under 500 kr.

abe94c_3d415effd20b4e27b5916d22cd5b6ac0~mv2.jpg

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.