Redningsflåder til småbåden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Redningsflåder til småbåden

Mange småbådsfiskere har fået øjnene op for redningsflåden som et godt og sikkert hjælpemiddel ved havari eller brand ombord og vi har set på
Palby Marine’s udvalg, der dækker redningsflåder fra 4-10 personer.

 

Særlig interessant er de mindre flåder, der ikke blot brillerer ved at være billigere, men flere leveres med længere serviceintervaller (3 år) og man holder derved den totale omkostning på et særdeles attraktivt niveau.
Hvis du monterer flåden på et åbent dæk er det en god ide at tilkøbe en vandtæt container, der er skræddersyet til formålet og måske skal man også se på en rustfri holder udstyret på plads – tørt og sikkert.
Vægten på de forskellige modeller starter fra små 10 kg. hvilket jo er ret fint i forhold til at holde den samlede bådvægt på et minimum.
Typisk koster et komplet service ca. 2.500,- og skal som regel udføres hvert 2. eller 3. år.

Et eksempel på en af de nyere og mindre redningsflåder er Waypoint Coastal redningsflåde med enkelt opdrifts ponton. Redningsflåden er af samme høje kvalitet som alle Waypoints modeller,og med en vægt på under 10 kg passer den fornemt til mindre både op til ca. 8 meter. Der kan være op til 4 voksne i flåden. Den europæiske redningsflåde er efter sigende den eneste enkelt ponton-flåde med separat oppusteligt tag. Letvægtskonstruktionen betyder at den samlede vægt i taske blot er på 9,5 kg. Stoffet er PU coated nylon HT 6 laminat med næsten ubegrænset levetid. En tidligere svaghed ved de mindre redningsflåder var manglende stabilitet ved ombordstigning, dette er i denne model løst på en fin måde ved at lave 2 stk. 75 ltr. vandballast-tanke. Vejledende udsalgspris på flåden er 8.495,00

LÆS OGSÅ:
Søværnet redder 3 fra brændende skib - se videoen

abe94c_50c31ab4f5da465fa7e9eebdf7e22732-mv2

 

Se mere her

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.